Γίγαντες στο φούρνο

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Οι γίγαντες είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο.

Είναι πολύ εύκολο να τους φτιάξουμε αρκεί να θυμηθούμε μία ημέρα πριν να τα βάλουμε στο νερό για να φουσκώσουν.

Αφου λοιπόν βάλουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.

Στραγγίζουμε από το αρχικό νερό, και τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν . Όταν μαλακώσουν κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά. Και στραγγίζουμε τα φασόλια.

Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, και προσθέτουμε την ντομάτα , αλάτι , πιπέρι και ρίγανη.
Προσθέτουμε τα φασόλια και τελευταίο τον μαιντανό.

Στην συνέχεια, αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρεξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Οι γίγαντες είναι έτοιμοι.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Μισή ωρίτσα προετοιμασία

Σχόλια

Ευχαριστούμε για την συνταγή! Μια διευκρίνηση μόνο...

"Όταν μαλακώσουν κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά. Και στραγγίζουμε τα φασόλια." Αυτό το όταν, λένε συνήθως πως είναι έπειτα απο 1 ώρα βρασίματος. Συνιστώ όμως να ελέγχετε τα φασόλια τουλάχιστον κάθε 20'. Εγώ τα άφησα 40 λεπτά και γίνανε λιώμα!

Επίσης να προτείνω...
Φυλάξτε μισό φλυτζάνι απο τον ζουμό του βρασίματος και τοποθετήστε τον στο πυρέξ μαζί με τα φασόλια.

Καλή σας όρεξη!

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Μπισκότα κανέλας απο τη Νορβηγία

Καταπληκτικά μπισκοτάκια με κανέλα απο την Νορβηγία. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην Turid που μας έδωσε αυτην την συνταγή. Καταρχήν, βγάζουμε το βούτυρο απο το ψυγείο και και το αφήνουμε να πάρει...

Συνταγές για κρεατικά

Παστίτσιο της Λίτσας

Ετοιμάζουμε τον κιμά: Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με τον κιμά μας, μέχρι να πάρει χρώμα (για 5-10 λεπτά). "Σβήνουμε" με το κρασί και ρίχνουμε το...

Συνταγες με κοτοπουλο

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στο φούρνο

Μια πολύ καλή συνταγή για κοτόπουλο με χυλοπίτες στο φούρνο, μαγειρεμένο με τον παραδοσιακό τρόπο. Αν μπορείτε να βρείτε και χωριάτικες χυλοπίτες, ακόμα καλύτερα, θα το ευχαριστηθείτε! Ετοιμάζουμε...

Ψάρια & Θαλασσινά

Μακαρόνια με γαρίδες και κολοκυθάκια

Να μια συνταγή για "γκουρμέ" μακαρονάδα με γαρίδες, ουζάκι και απαλό κολοκυθάκι. Μην σας φοβίζει ο συνδυασμός είναι σκέτη μούρλια! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε! Ξεκινάμε την εκτέλεση. Αν...

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Βασιλόπιτα με καρύδια

Η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα μπορεί να φτιαχτεί πάρα πολύ εύκολα με καρύδια σύμφωνα με την παρακάτω παραδοσιακή συνταγή. Στο μπολ του μιξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε το...

Μοιραστείτε το!