Γίγαντες στο φούρνο

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Οι γίγαντες είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο.

Είναι πολύ εύκολο να τους φτιάξουμε αρκεί να θυμηθούμε μία ημέρα πριν να τα βάλουμε στο νερό για να φουσκώσουν.

Αφου λοιπόν βάλουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.

Στραγγίζουμε από το αρχικό νερό, και τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν . Όταν μαλακώσουν κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά. Και στραγγίζουμε τα φασόλια.

Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, και προσθέτουμε την ντομάτα , αλάτι , πιπέρι και ρίγανη.
Προσθέτουμε τα φασόλια και τελευταίο τον μαιντανό.

Στην συνέχεια, αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρεξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Οι γίγαντες είναι έτοιμοι.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Μισή ωρίτσα προετοιμασία

Σχόλια

Ευχαριστούμε για την συνταγή! Μια διευκρίνηση μόνο...

"Όταν μαλακώσουν κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά. Και στραγγίζουμε τα φασόλια." Αυτό το όταν, λένε συνήθως πως είναι έπειτα απο 1 ώρα βρασίματος. Συνιστώ όμως να ελέγχετε τα φασόλια τουλάχιστον κάθε 20'. Εγώ τα άφησα 40 λεπτά και γίνανε λιώμα!

Επίσης να προτείνω...
Φυλάξτε μισό φλυτζάνι απο τον ζουμό του βρασίματος και τοποθετήστε τον στο πυρέξ μαζί με τα φασόλια.

Καλή σας όρεξη!

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Βασιλόπιτα με καρύδια

Η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα μπορεί να φτιαχτεί πάρα πολύ εύκολα με καρύδια σύμφωνα με την παρακάτω παραδοσιακή συνταγή. Στο μπολ του μιξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε το...

Συνταγές για κρεατικά

Μπριζόλες μεθυσμένες με σάλτσα κρασιού και τσιπς πατάτας

Μια πολύ καλή και σχετικά ελαφριά συνταγή για μερακλίδικο τραπέζωμα. Απογειώστε τους καλεσμένους σας μαγειρεύοντας μπριζόλες στον φούρνο με σάλτσα κρασιού και γαρνιτούρα από πατάτα και τυριά, σαν...

Συνταγες με κοτοπουλο

Κοτόπουλο γεμιστό με πιπεριές, τυρί και ντομάτα

Βεβαιωνόμαστε ότι το κοτόπουλο είναι κομμένο σε μικρές λωρίδες. Ανοίγουμε το κάθε φιλετάκι με το μαχαίρι. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κίτρινο τυρί, την πιπεριά και τη ντομάτα. Βάζουμε μία-δύο...

Ψάρια & Θαλασσινά

Μπακαλιάρος στην κατσαρόλα

Αυτή εδώ είναι μια τέλεια συνταγή για μπακαλιάρο, ότι πρέπει για τις γιορτινές ημέρες. Χρησιμοποιούμε παστό μπακαλιάρο (αυτό που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ), με λάχανο, ντομάτα, πράσο και μάραθο αλλά...

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Τάρτα σπανάκι καλοκαιρινή

Μια φανταστική συνταγή και πολύ εύκολη για να φτιάξουμε τάρτα σπανάκι, που είναι ένα πολύ ωραίο φαγητό για το καλοκαίρι. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι και τον άνιθο.Κόβουμε το πράσο και τα...

Μοιραστείτε το!