Γίγαντες στο φούρνο

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Οι γίγαντες είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο.

Είναι πολύ εύκολο να τους φτιάξουμε αρκεί να θυμηθούμε μία ημέρα πριν να τα βάλουμε στο νερό για να φουσκώσουν.

Αφου λοιπόν βάλουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.

Στραγγίζουμε από το αρχικό νερό, και τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν . Όταν μαλακώσουν κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά. Και στραγγίζουμε τα φασόλια.

Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, και προσθέτουμε την ντομάτα , αλάτι , πιπέρι και ρίγανη.
Προσθέτουμε τα φασόλια και τελευταίο τον μαιντανό.

Στην συνέχεια, αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρεξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Οι γίγαντες είναι έτοιμοι.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Μισή ωρίτσα προετοιμασία

Σχόλια

Ευχαριστούμε για την συνταγή! Μια διευκρίνηση μόνο...

"Όταν μαλακώσουν κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά. Και στραγγίζουμε τα φασόλια." Αυτό το όταν, λένε συνήθως πως είναι έπειτα απο 1 ώρα βρασίματος. Συνιστώ όμως να ελέγχετε τα φασόλια τουλάχιστον κάθε 20'. Εγώ τα άφησα 40 λεπτά και γίνανε λιώμα!

Επίσης να προτείνω...
Φυλάξτε μισό φλυτζάνι απο τον ζουμό του βρασίματος και τοποθετήστε τον στο πυρέξ μαζί με τα φασόλια.

Καλή σας όρεξη!

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Χριστουγεννιάτικο κέικ (Στόλεν)

Στη Γερμανία το παραδοσιακό κέικ των Χριστουγέννων λέγεται Στόλεν (christollen) και είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Είναι ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα κέικ γιατί φουσκώνει με μαγιά, και οι...

Συνταγές για κρεατικά

Το εύκολο παστίτσιο της Ελένης

Θα φτιάξουμε ένα σχετικά εύκολο παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι σκέτη μούρλα. Όποιος το' φαγε, ήθελε κι άλλο, κι άλλο... Καταρχήν, βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι, όπως οι οδηγίες, δηλαδή περίπου 10...

Συνταγες με κοτοπουλο

Κόκορας παστιτσάδα

Πλένουμε και κόβουμε στα τέσσερα τον κόκκορα (και κότα να είναι το ίδιο κάνει!). Τον βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα με το λάδι, σε χαμηλή φωτιά και σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα....

Ψάρια & Θαλασσινά

Γαύρος ξυδάτος

Ένας καταπληκτικός ουζομεζές!!! Ετοιμάζουμε τον γαύρο: Αφαιρούμε το κεφάλι και την ραχοκοκαλιά. Δηλαδή με το ένα χέρι κρατάμε το γαύρο και με το άλλο τραβάμε το κεφάλι προς το μέρος της κοιλιάς....

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Κρεατόπιτα Κεφαλονίτικη

Καταρχήν βράζουμε το μοσχάρι σε μια κατσαρόλα, ξαφρίζοντάς το όταν χρειάζεται, δηλαδή βγάζοντας το υπόλειμμα που βγαίνει στην επιφάνεια. Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε και την καθαρισμένη πατάτα να...

Μοιραστείτε το!