Ζαχαρόπαστα

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Με την ζαχαρόπαστα μπορούμε να διακοσμήσουμε τούρτες, κεκάκια και ότι μπορείτε να φανταστείτε...

Είναι πολύ εύκολο να την φτιάξουμε: Διαλύουμε την ζελατίνη στο νερό και στην συνέχεια προσθέτουμε την γλυκόζη. Τα βάζουμε να ζεσταθούν μέχρι να λιώσουν.

Αφαιρούμε απο την φωτιά. Σε ένα γυάλινο πυρέξ (γιατι σε μπολ θα κολλήσει στον πάτο και δεν θα μπορούμε να το δουλέψουμε) αδειάζουμε την μισή ζάχαρη και τις βανίλιες.

Ανοίγουμε ένα μικρό λάκο στην μέση και περιχύνουμε με το ζεστό μίγμα. Ρίχνουμε απο πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι προσέχοντας να μην "ξεφύγει" το μίγμα απο την μέση και πάει στις άκρες. Προσπαθούμε να ενσωματώσουμε όση περισσότερη ζάχαρη μπορούμε.

Όταν δούμε οτι δεν ανακατεύεται άλλο με το κουτάλι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια, ζυμώνοντας μέχρι να πάρει το μίγμα όλη την ζάχαρη. Προσοχή: θελει αρκετό ζύμωμα.

Αν δούμε οτι το μίγμα κολλάει στα χέρια μετά απο αρκετό ζύμωμα, προσθέτουμε λίγη ακόμα άχνη ζάχαρη. Όταν η ζύμη δεν κολάει στα χέρια μας είναι έτοιμη. Σε αυτήν την φάση μπορουμε να την φυλάξουμε για τουλάχιστον μία εβδομάδα εκτός ψυγείου τυλιγμένη σφιχτά και χωρίς αέρα με μεμβράνη.

Για να χρησιμοποιήσουμε την ζαχαρόπαστα την ανοίγουμε σε φύλλο και είτε την τοποθετούμε πάνω σε τούρτα, κεικ ή κεκάκια, είτε την κόβουμε με κου πατ σε διάφορα σχέδια.

Αν θέλουμε να την χρωματίσουμε μπορούμε να το κάνουμε χρησιμοποιώντας χρώματα ζαχαροπλαστικής. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα απο την ζαχαρόπαστα, ρίχνουμε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ανάλογα με το πόσο έντονο θέλουμε να είναι το χρώμα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να χρωματιστεί ομοιόμορφα η ζύμη μας.

Για σοκολατένια ζαχαρόπαστα, αντικαθιστούμε λίγη απο την ζάχαρη άχνη με κακάο. Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε σχεδιάκια όπως αυτό της φωτογραφίας!

Καλή επιτυχία!

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
10 λεπτά προετοιμασία

Σχόλια

SOS επείγον...βρήκα ζελατίνη σε φύλλα..όλο το πακέτο είναι 20 γρ...εγώ πόσα φύλλα μπορώ να βάλω αντί της σκόνης..σκόνη δ εβρήκα..και επείγομαι να φτιάξω ένα γλυκό εντός της ώρας!

Εικόνα: eleni
Δημοσίευση: eleni - Ημ/νία: Τετ, 09/11/2011 - 12:43

8 φύλλα ζελατίνης αντιστοιχούν σε 1 φακελάκι. Αρα για αυτήν την συνταγή θα χρειαστείς 16 φύλλα ζελατίνης.

Για τέτοιες επείγουσες ερωτήσεις μπορείς να πηγαίνεις στο section δοσολογίες συνταγών  οπου θα βρείς αντίστοιχες μετατροπές. Το section αυτό θα το βρείς στα "εργαλεία" στο επάνω μέρος τις σελίδας ή στο εικονίδιο που εμφανίζεται κάτω απο αυτά τα σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Σκαλτσούνια νηστίσιμα

Τα σκαλτσούνια είναι ένα νηστίσιμο παραδοσιακό γλυκό. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και εδώ θα δούμε μια δοκιμασμένη συνταγή της μαμάς. Καταρχήν χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο, και προσθέτουμε...

Συνταγές για κρεατικά

Χοιρινό με πατάτες της Αλέκας

Πλένουμε το χοιρινό μας, και το απλώνουμε σε ένα ταψάκι. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, και τις βάζουμε μαζί με το χοιρινό στο ταψί. Στίβουμε τα λεμόνια...

Συνταγες με κοτοπουλο

Ρολό Κοτόπουλο (γεμιστό)

Θα δούμε μια απλή αλλά πολύ νόστιμη συνταγή για ρολό κοτόπουλο. Το ρολό δεν θα το ετοιμάσουμε εμείς, επειδή είναι δύσκολο. Το βρίσκουμε συνήθως στο χασάπη της γειτονιάς, είτε έτοιμο είτε με...

Ψάρια & Θαλασσινά

Μπακαλιάρος στην κατσαρόλα

Αυτή εδώ είναι μια τέλεια συνταγή για μπακαλιάρο, ότι πρέπει για τις γιορτινές ημέρες. Χρησιμοποιούμε παστό μπακαλιάρο (αυτό που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ), με λάχανο, ντομάτα, πράσο και μάραθο αλλά...

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Βασιλόπιτα με καρύδια

Η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα μπορεί να φτιαχτεί πάρα πολύ εύκολα με καρύδια σύμφωνα με την παρακάτω παραδοσιακή συνταγή. Στο μπολ του μιξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε το...

Μοιραστείτε το!