Κεικ Λεμόνι

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Ενα καταπληκτικό κεικ, απλό αλλα αρκετά δημοφιλές.

Για να το φτιάξουμε ακολουθούμε την παρακάτω απλή διαδικασία:

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και την σόδα αφού πρώτα τα κοσκινήσουμε.

Χτυπάμε το μίγμα αυτό για 3 λεπτά στην μεσαία ταχύτητα.

Βάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα για κέικ, καλά βουτυρωμένη και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.

Για να δούμε αν έχει γίνει το κεικ βουτάμε ένα μαχαίρι μέσα στο κέικ, και αυτο θα πρέπει να βγαίνει "καθαρό"

Σερβίρουμε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.

Το κέικ λεμονιού είναι έτοιμο.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
10 λεπτά προετοιμασία

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Αμυγδαλόπαστα ή Marzipan

To marzipan ή η αμυγδαλόπαστα χρησιμοποιούνται πολύ σε τούρτες, γλυκάκια σαν επικάλυψη ή σε μορφή μικρού γλυκού. σκέτο ή περιχυμένο με σοκολάτα ή ζάχαρη άχνη.Η διαδικασία παρασκευής τους είναι πολύ...

Συνταγές για κρεατικά

Μπριζόλες μεθυσμένες με σάλτσα κρασιού και τσιπς πατάτας

Μια πολύ καλή και σχετικά ελαφριά συνταγή για μερακλίδικο τραπέζωμα. Απογειώστε τους καλεσμένους σας μαγειρεύοντας μπριζόλες στον φούρνο με σάλτσα κρασιού και γαρνιτούρα από πατάτα και τυριά, σαν...

Συνταγες με κοτοπουλο

Κόκορας παστιτσάδα

Πλένουμε και κόβουμε στα τέσσερα τον κόκκορα (και κότα να είναι το ίδιο κάνει!). Τον βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα με το λάδι, σε χαμηλή φωτιά και σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα....

Ψάρια & Θαλασσινά

Γαύρος ξυδάτος

Ένας καταπληκτικός ουζομεζές!!! Ετοιμάζουμε τον γαύρο: Αφαιρούμε το κεφάλι και την ραχοκοκαλιά. Δηλαδή με το ένα χέρι κρατάμε το γαύρο και με το άλλο τραβάμε το κεφάλι προς το μέρος της κοιλιάς....

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Τάρτα σπανάκι καλοκαιρινή

Μια φανταστική συνταγή και πολύ εύκολη για να φτιάξουμε τάρτα σπανάκι, που είναι ένα πολύ ωραίο φαγητό για το καλοκαίρι. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι και τον άνιθο.Κόβουμε το πράσο και τα...

Μοιραστείτε το!