Κεικ Λεμόνι

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Ενα καταπληκτικό κεικ, απλό αλλα αρκετά δημοφιλές.

Για να το φτιάξουμε ακολουθούμε την παρακάτω απλή διαδικασία:

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και την σόδα αφού πρώτα τα κοσκινήσουμε.

Χτυπάμε το μίγμα αυτό για 3 λεπτά στην μεσαία ταχύτητα.

Βάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα για κέικ, καλά βουτυρωμένη και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.

Για να δούμε αν έχει γίνει το κεικ βουτάμε ένα μαχαίρι μέσα στο κέικ, και αυτο θα πρέπει να βγαίνει "καθαρό"

Σερβίρουμε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.

Το κέικ λεμονιού είναι έτοιμο.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
10 λεπτά προετοιμασία

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Σκαλτσούνια νηστίσιμα

Τα σκαλτσούνια είναι ένα νηστίσιμο παραδοσιακό γλυκό. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και εδώ θα δούμε μια δοκιμασμένη συνταγή της μαμάς. Καταρχήν χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο, και προσθέτουμε...

Συνταγές για κρεατικά

Μοσχάρι στιφάδο στη γάστρα

Θα δούμε μια εύκολη συνταγή για πολύ γευστικό στιφάδο. Καταρχήν, καθαρίζουμε όλα τα κρεμμύδια και κόβουμε το κρέας σε κομματάκια.  Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια χύτρα και τα αφήνουμε να πάρουν μια...

Συνταγες με κοτοπουλο

Κόκορας παστιτσάδα

Πλένουμε και κόβουμε στα τέσσερα τον κόκκορα (και κότα να είναι το ίδιο κάνει!). Τον βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα με το λάδι, σε χαμηλή φωτιά και σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα....

Ψάρια & Θαλασσινά

Γαύρος ξυδάτος

Ένας καταπληκτικός ουζομεζές!!! Ετοιμάζουμε τον γαύρο: Αφαιρούμε το κεφάλι και την ραχοκοκαλιά. Δηλαδή με το ένα χέρι κρατάμε το γαύρο και με το άλλο τραβάμε το κεφάλι προς το μέρος της κοιλιάς....

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Κρεατόπιτα Κεφαλονίτικη

Καταρχήν βράζουμε το μοσχάρι σε μια κατσαρόλα, ξαφρίζοντάς το όταν χρειάζεται, δηλαδή βγάζοντας το υπόλειμμα που βγαίνει στην επιφάνεια. Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε και την καθαρισμένη πατάτα να...

Μοιραστείτε το!