Κριτσίνια

Συνταγή από eleni | Ενημερώθηκε στις 07/01/2022

Τα κριτσίνια μπορούν να συνοδεύουν κάποια ντιπ σε ένα μπουφέ ή να συνοδεύουν το καλαθάκι με τα ψωμάκια μας!

Για να φτιάξουμε τραγανά κριτσίνια, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και τη ζάχαρη.

Σε μία κούπα ανακατεύουμε το νερό με το κονιάκ και το λάδι

Προσθέτουμε τα υγρά στο μίγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να μαζευτεί η ζύμη μας σε ένα σημείο δημιουργώντας μία μπάλα.

Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, και ραντίζουμε με λίγο λάδι και με λίγο σουσάμι.

Με το μαχαίρι, κόβουμε τη ζύμη σε μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε τα κριτσίνια για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Σερβίρουμε τα κριτσίνια με διάφορα ντιπ ή με βούτυρο και πάστα ελιάς.

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.6 (15 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας