Κριτσίνια

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Τα κριτσίνια μπορούν να συνοδεύουν κάποια ντιπ σε ένα μπουφέ ή να συνοδεύουν το καλαθάκι με τα ψωμάκια μας!

Για να φτιάξουμε τραγανά κριτσίνια, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι,και την ζάχαρη.

Σε μία κούπα ανακατεύουμε το νερό με το κονιακ και το λαδι

Προσθέτουμε τα υγρά στο μίγμα με το αλέυρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μεχρι να μαζευτεί η ζύμη μας σε ένα σημείο δημιουργόντας μία μπάλα.

Αδειάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο, και ραντίζουμε με λίγο λάδι και με λίγο σουσάμι.

Με το μαχαίρι, κόβουμε την ζύμη σε μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτι.

Ψήνουμε τα κριτσίνια για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε απο τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Σερβίρουμε τα κριτσίνια με διάφορα ντιπ ή με βούτυρο και πάστα ελιάς.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Βασικά υλικά: 
Κατηγορία συνταγής: 
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
20 λεπτά προετοιμασία

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι

Τα μελομακάρονα είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό, που όμως έχει πάρα πολλές παραλλαγές. Αυτή εδώ η συνταγή είναι για μελομακάρονα απο σιμιγδάλι... Ρίχνουμε το σιμιγδάλι μας σε μια λεκάνη...

Συνταγές για κρεατικά

Παστίτσιο της Λίτσας

Ετοιμάζουμε τον κιμά: Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με τον κιμά μας, μέχρι να πάρει χρώμα (για 5-10 λεπτά). "Σβήνουμε" με το κρασί και ρίχνουμε το...

Συνταγες με κοτοπουλο

Κόκορας παστιτσάδα

Πλένουμε και κόβουμε στα τέσσερα τον κόκκορα (και κότα να είναι το ίδιο κάνει!). Τον βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα με το λάδι, σε χαμηλή φωτιά και σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα....

Ψάρια & Θαλασσινά

Ψάρι με σέλινο

Μια πολύ ωραία συνταγή για ψάρι με σέλινο. Εδώ χρησιμοποιούμε ροφό, αλλά μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο, μεγάλο ψάρι όπως σφυρίδες, στήρες, λαβράκια. Αμα μπορείτε...

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Μπουγάτσα με κρέμα

Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή πίτα από φύλλο, με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση: τυρί ή κρέμα (αν και πολλοί βάζουν ακόμα και κιμά, σπανάκι ή με κρέμα κακάο). Μας ήρθε στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική...

Μοιραστείτε το!