Κόκορας παστιτσάδα

Συνταγή από eleni | Ενημερώθηκε στις 05/01/2022

Ο κόκορας παστιτσάδα είναι μια κλασική επτανησιακή συνταγή για να την απολαύσετε στο κυριακάτικο τραπέζι. Αρκεί να έχετε τον κόκκορα βέβαια!

Πλένουμε και κόβουμε στα τέσσερα τον κόκκορα (και κότα να είναι το ίδιο κάνει!).

Τον βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα με το λάδι, σε χαμηλή φωτιά και σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Παράλληλα, καθαρίζουμε και βάζουμε στο μίξερ τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με τον κόκκορα, προσθέτουμε 1 κουταλιά αλάτι και 1 κουταλιά πιπέρι και ανακατεύουμε για λίγο να σωταριστούν όλα μαζί.

Προσθέτουμε την κουταλιά ντοματοπελτέ, το βασιλικό, την κανέλα, τον κόλιανδρο, το γαρύφαλλο, το κύμινο, και τη ζάχαρη. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό όσο να καλύπτεται ο κόκκορας στην κατσαρόλα.

Αυξάνουμε λίγο θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα. Αν έχετε χύτρα, θα χρειαστεί λιγότερο, αλλά και πάλι αφήστε τον να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα μακαρόνια. Χρειαζόμαστε μακαρόνια Νο3. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε.

Αν έχει γίνει ο κόκορας (αυτό φαίνεται από το αν τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι) ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κόκκινο κρασί και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ο κόκορας παστιτσάδα είναι έτοιμος. Σερβίρουμε τα μακαρόνια, με μπόλικη σάλτσα και κρέας, καθώς και λίγο τυρί τριμμένο.

Καλή μας όρεξη...

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (19 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας