Μακαρόνια με τόνο

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Για τη σάλτσα:

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το ρίχνουμε στο λάδι να σωταριστεί για λίγο. Δεν το αφήνουμε πολύ!  Ανοίγουμε την κονσέρβα με τον τόνο και την συσκευασία με τις ψιλοκομμένες ντομάτες (ας είναι και ντοματοχυμός δεν πειράζει!) και τα ρίχνουμε και αυτά στο λάδι. Αν θέλουμε, μπορούμε να λειώσουμε το ψάρι με το πηρούνι, διαφορετικά το αφήνουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε ακόμα το κουταλάκι ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τον βασιλικό.
Ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε την κουταλιά της ζάχαρης και σκεπάζουμε το κατσαρολάκι. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Που και που ανακατεύουμε και αν δούμε ότι χρειάζεται ρίχνουμε ακόμα λίγο νερό (ανάλογα και το πως προτιμάμε τη σάλτσα). Όταν δούμε ότι η σάλτσα μας έχει δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και σβήνουμε αν θέλουμε με λίγο κόκκινο κρασάκι (μισό ποτηράκι του κρασιού αρκεί...)

Για τα μακαρόνια, ακολουθούμε τις οδηγίες: παράλληλα με την ετοιμασία της σάλτσας, τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 8 λεπτά και μόλις δούμε ότι είναι έτοιμα, σουρώνουμε και σωτάρουμε αν θέλουμε με λίγο βούτυρο.

Βάζουμε στα πιάτα μας όσα μακαρόνια θέλουμε, περιχύνουμε με σάλτσα και τυράκι και καλή μας όρεξη!


Κατηγοριοποίηση συνταγής
Κατηγορία συνταγής: 
Μερίδες: 
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
10 λεπτά προετοιμασία

Σχόλια

bravo elenaki!!!! E re ti mageirises gvazei to neo irakleio!!!! Molis efaga ti makaronada sou kai gleifw ta daxtila mou!!! Eleni Trigazi (an me 8imasai apo to sxoleio)\

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Αν η φόρμα μας είναι μεγάλη, διπλασιάζουμε τα υλικά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε την...

Συνταγές για κρεατικά

Kανελόνια με κιμά

Τα κανελόνια με κιμά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά. Μπορούμε βέβαια να γεμίσουμε τα κανελόνια και με άλλη γέμιση (π.χ. δείτε τα κανελόνια με τυριά και αλλαντικά), αλλά σαν αυτή εδώ τη...

Συνταγες με κοτοπουλο

Κοτόπουλο γεμιστό με πιπεριές, τυρί και ντομάτα

Βεβαιωνόμαστε ότι το κοτόπουλο είναι κομμένο σε μικρές λωρίδες. Ανοίγουμε το κάθε φιλετάκι με το μαχαίρι. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κίτρινο τυρί, την πιπεριά και τη ντομάτα. Βάζουμε μία-δύο...

Ψάρια & Θαλασσινά

Μακαρόνια με γαρίδες και κολοκυθάκια

Να μια συνταγή για "γκουρμέ" μακαρονάδα με γαρίδες, ουζάκι και απαλό κολοκυθάκι. Μην σας φοβίζει ο συνδυασμός είναι σκέτη μούρλια! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε! Ξεκινάμε την εκτέλεση. Αν...

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Κρεατόπιτα Κεφαλονίτικη

Καταρχήν βράζουμε το μοσχάρι σε μια κατσαρόλα, ξαφρίζοντάς το όταν χρειάζεται, δηλαδή βγάζοντας το υπόλειμμα που βγαίνει στην επιφάνεια. Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε και την καθαρισμένη πατάτα να...

Μοιραστείτε το!