Μακαρόνια με τόνο

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Για τη σάλτσα:

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το ρίχνουμε στο λάδι να σωταριστεί για λίγο. Δεν το αφήνουμε πολύ!  Ανοίγουμε την κονσέρβα με τον τόνο και την συσκευασία με τις ψιλοκομμένες ντομάτες (ας είναι και ντοματοχυμός δεν πειράζει!) και τα ρίχνουμε και αυτά στο λάδι. Αν θέλουμε, μπορούμε να λειώσουμε το ψάρι με το πηρούνι, διαφορετικά το αφήνουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε ακόμα το κουταλάκι ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τον βασιλικό.
Ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε την κουταλιά της ζάχαρης και σκεπάζουμε το κατσαρολάκι. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Που και που ανακατεύουμε και αν δούμε ότι χρειάζεται ρίχνουμε ακόμα λίγο νερό (ανάλογα και το πως προτιμάμε τη σάλτσα). Όταν δούμε ότι η σάλτσα μας έχει δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και σβήνουμε αν θέλουμε με λίγο κόκκινο κρασάκι (μισό ποτηράκι του κρασιού αρκεί...)

Για τα μακαρόνια, ακολουθούμε τις οδηγίες: παράλληλα με την ετοιμασία της σάλτσας, τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 8 λεπτά και μόλις δούμε ότι είναι έτοιμα, σουρώνουμε και σωτάρουμε αν θέλουμε με λίγο βούτυρο.

Βάζουμε στα πιάτα μας όσα μακαρόνια θέλουμε, περιχύνουμε με σάλτσα και τυράκι και καλή μας όρεξη!


Κατηγοριοποίηση συνταγής
Κατηγορία συνταγής: 
Μερίδες: 
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
10 λεπτά προετοιμασία

Σχόλια

bravo elenaki!!!! E re ti mageirises gvazei to neo irakleio!!!! Molis efaga ti makaronada sou kai gleifw ta daxtila mou!!! Eleni Trigazi (an me 8imasai apo to sxoleio)\

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Μπουγάτσα με κρέμα

Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή πίτα από φύλλο, με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση: τυρί ή κρέμα (αν και πολλοί βάζουν ακόμα και κιμά, σπανάκι ή με κρέμα κακάο). Μας ήρθε στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική...

Συνταγές για κρεατικά

Γιουβαρλάκια

Αυτή εδώ είναι η ωραιότερη συνταγή για γιουβαρλάκια. Οχι όμως σουπέ αλλά ανατολίτικα με σάλτσα από λεμόνι και αβγό... Καταρχήν βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις πατάτες, τα αυγά και τα λεμόνια)...

Συνταγες με κοτοπουλο

Κοτόπουλο γεμιστό με πιπεριές, τυρί και ντομάτα

Βεβαιωνόμαστε ότι το κοτόπουλο είναι κομμένο σε μικρές λωρίδες. Ανοίγουμε το κάθε φιλετάκι με το μαχαίρι. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κίτρινο τυρί, την πιπεριά και τη ντομάτα. Βάζουμε μία-δύο...

Ψάρια & Θαλασσινά

Μπακαλιάρος στην κατσαρόλα

Αυτή εδώ είναι μια τέλεια συνταγή για μπακαλιάρο, ότι πρέπει για τις γιορτινές ημέρες. Χρησιμοποιούμε παστό μπακαλιάρο (αυτό που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ), με λάχανο, ντομάτα, πράσο και μάραθο αλλά...

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Τάρτα σπανάκι καλοκαιρινή

Μια φανταστική συνταγή και πολύ εύκολη για να φτιάξουμε τάρτα σπανάκι, που είναι ένα πολύ ωραίο φαγητό για το καλοκαίρι. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι και τον άνιθο.Κόβουμε το πράσο και τα...

Μοιραστείτε το!