Μακαρόνια φούρνου

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Αυτήν την συνταγή την δοκιμάσαμε ένα Σαββάτο μεσημέρι που θέλαμε να φάμε μια μακαρονάδα φούρνου στα γρήγορα. Τελικά τα μακαρόνια μας βγήκαν πολύ εύγευστα και ελαφριά (χωρίς λάδι), όπως θα δείτε κι εσείς, αν δοκιμάσατε αυτή τη συνταγή!

Καταρχήν, γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, τη βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μεγάλη θερμοκρασία και, όταν κοχλάσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για περίπου 6-7 λεπτά. Ουσιαστικά, θα βγάλουμε τα μακαρόνια και θα τα σουρώσουμε πριν είναι 100% έτοιμα, ώστε να μην λασπώσουν αργότερα στο ταψί...

Τώρα, παίρνουμε ένα ταψί ή καλύτερα ένα πυρέξ και με ένα πινέλο (ή χαρτοπετσέτα αν δεν σιχαίνεστε!!!) απλώνουμε τις δύο κουταλιές βούτυρο παντού, ωστε να βουτυρώσουμε όλο το πυρέξ μας για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα απλώνουμε. Από πάνω ρίχνουμε λίγο αλάτι, και το ψιλοκομμένο ντοματάκι. Απλώνουμε καλά το ντοματάκι και προσθέτουμε το πιπέρι, τη ζάχαρη, το ψιλοκομμένο βασιλικό και λίγο ρίγανη. Ρίχνουμε ακόμα τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά ώστε όλα τα υλικά να αναμειχτούν με τα μακαρόνια μας.

Από πάνω ρίχνουμε το ρεγκάτο και το απλώνουμε καλά. Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο και το αφήνουμε μέχρι να δούμε ότι έχει λειώσει το τυρί. Τα μακαρόνια φούρνου είναι έτοιμα. Καλή μας όρεξη!!

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Κατηγορία συνταγής: 
Μερίδες: 
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
10 λεπτά προετοιμασία

Σχόλια

Εικόνα: dimitris
Δημοσίευση: dimitris - Ημ/νία: Τρί, 27/04/2010 - 00:55

Επειδή η συγκεκριμένη συνταγή έχει ...λουκούλεια ποσότητα τυριού από πάνω, το υπολογίζω γύρω στις 500 θερμίδες στη μερίδα.

Αν τώρα αφαιρέσεις τα συγκεκριμένα τυριά, και στη θέση τους βάλεις κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά ή/και τριμμένο ανθότυρο, μπορείς να τις ρίξεις λίγο τις θερμίδες του πιάτου... :)

Εικόνα: mary1974
Δημοσίευση: mary1974 - Ημ/νία: Τετ, 08/09/2010 - 12:18

την εκανα και μου βγηκε τελεια!!
βεβαια την εχω κανει 3-4 φορες τον τελευταιο μηνα και κατι αλλα ξεχασα να σου το πω........

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Εύκολη βουτυρόκρεμα για cupcakes

Η βουτυρόκρεμα χρησιμοποιείται πολύ συχνά για την επικάλυψη των cupcakes. Για να την φτιάξετε είναι πανεύκολο.Χτυπάμε για αρκετή ώρα το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Καλό είναι να το έχουμε...

Συνταγές για κρεατικά

Κεμπάπ (Άδανα Kebab με πίτα)

Καταρχήν να έχετε υπόψην ότι για το κεμπάπ στην Τουρκία χρησιμοποιούν κυρίως κιμά από αρνί ανάμεικτο με απλό λίπος (συνήθως από την ουρά του αρνιού). Εμείς δεν ακολουθούμε αυστηρά αυτήν την...

Συνταγες με κοτοπουλο

Κοτόπουλο γεμιστό με πιπεριές, τυρί και ντομάτα

Βεβαιωνόμαστε ότι το κοτόπουλο είναι κομμένο σε μικρές λωρίδες. Ανοίγουμε το κάθε φιλετάκι με το μαχαίρι. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κίτρινο τυρί, την πιπεριά και τη ντομάτα. Βάζουμε μία-δύο...

Ψάρια & Θαλασσινά

Ευκολα μακαρόνια με τόνο και κάπαρη

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσουμε τα μακαρόνια με τόνο και κάπαρη, με μια γεύση που να χαίρεσαι! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι ζυμαρικό προτιμάτε, εμείς απολαύσαμε τον τόνο με...

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Πορτοκαλόπιτα

Αυτή η πορτοκαλόπιτα θα μπορούσε να θυμίζει και άλλα γλυκά όπως ραβανί με άρωμα πορτοκάλι, ή ακόμα και γαλακτομπούρεκο με extra δόση πορτοκαλιού. Είναι πανεύκολη στην παρασκευή της. Σε ένα μεγάλο...

Μοιραστείτε το!