Μους Σοκολάτας

Συνταγή από eleni | Ενημερώθηκε στις 07/01/2022

Το μους σοκολάτας είναι ένα εκπληκτικό επιδόρπιο, σχετικά ελαφρύ και πολύ εύκολο να το φτιάξουμε με αυτήν εδώ τη συνταγή.

Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφού την κατεβάσουμε από το αυτό προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια. Προσοχή! θα πρέπει το βούτυρο να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανακατεύουμε τα δύο αυτά υλικά πολύ καλά.

Αδειάζουμε το μίγμα στα χτυπημένα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με προσοχή από πάνω προς τα κάτω ώστε να μην μας καθίσει το μίγμα και χάσει τον όγκο του.

Τοποθετούμε το μους σοκολάτας σε ποτήρια ή μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Τα βγάζουμε απο το ψυγείο αμέσως πριν σερβίρουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε σαντιγί!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.8 (12 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής

Οι νέες συνταγές μας