Μπακαλιάρος με πουρέ πατάτας στο φούρνο

Συνταγή από dimitris | Ενημερώθηκε στις 07/01/2022

Θα δούμε μια φανταστική συνταγή για να φτιάχνουμε φιλέτο μπακαλιάρου με πουρέ από πατάτες και γάλα. Και όλα αυτά, στο φούρνο...

Καταρχήν, ξαρμυρίζουμε το μπακαλιάρο και, αν έχει πέτσα, την αφαιρούμε. Μετά τον σιγοβράζουμε σε μια κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά.

Παράλληλα, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε κι αυτές σε ένα άλλο κατσαρολάκι (για οικονομία, μπορούμε να τις βράσουμε στο ίδιο νερό με τον μπακαλιάρο). Όταν δούμε ότι τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι, τις βγάζουμε από τη φωτιά και τις βάζουμε σε ένα μίξερ για να γίνουν πουρές.

Έπειτα, προσθέτουμε στον πουρέ της πατάτας το γάλα, 1 κούπα κρέμας, το αυγό, λίγο βούτυρο, αλάτι, μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε καλά.

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, και το φύλλο της δάφνης. Σε 2-3 λεπτά, προσθέτουμε και τον βρασμένο μπακαλιάρο, 1 κούπα κρέμας γάλακτος, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Τέλος, σε ένα ταψί βάζουμε το μπακαλιάρο με τη σάλτσα του από την κατσαρόλα, και από πάνω περιχύνουμε τον πουρέ της πατάτας. Αν έχουμε κι άλλη κρέμα, την βάζουμε από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα στους 180 βαθμούς.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (10 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής

Οι νέες συνταγές μας