Μπισκότα κανέλας απο τη Νορβηγία

Συνταγή από eleni | Ενημερώθηκε στις 17/12/2023

Καταπληκτικά μπισκοτάκια με κανέλα από τη Νορβηγία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Turid που μας έδωσε αυτήν την αυθεντική συνταγή από τη χώρα της.

Αρχικά, βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Συνεχίζουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο.

Μόλις το μίγμα μας "πάρει" όλο το αλεύρι, πλάθουμε μικρά ρολάκια σε πάχος όσο ένα δάχτυλο.

Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε και απλώνουμε ζάχαρη με κανέλα.

Κυλάμε τα ρολάκια ώστε να καλυφθούν από την κανέλα και τη ζάχαρη και κόβουμε τη ζύμη σε ό,τι μέγεθος θέλουμε. Εναλλακτικά πλάθουμε ότι σχεδιάκι θέλουμε και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

Απλώνουμε τα μπισκοτάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά

Τα μπισκοτάκια κανέλας από την εκπληκτική Νορβηγία είναι έτοιμα!

Διατηρούνται σε κουτί για μπισκότα.

Καλή επιτυχία!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.8 (9 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας