Μωσαικό (Κορμός σοκολάτας)

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Το μωσαικό ή αλλιώς κορμός σοκολάτας είναι ένα γλύκισμα που αρέσει σε μικρούς και σε μεγάλους.

Η συνταγή που ακολουθεί είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.

Καταρχήν σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μικρά ασσύμετρα κομμάτια.

Τα ραντίζουμε με το γάλα και το κονιάκ.

Κοσκινίζουμε το κακάο και την ζάχαρη.

Χτυπάμε στο μίξερ το κακάο , την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ενοποιηθούν. Στο τέλος προσθέτουμε και το αυγό.

Προσθέτουμε στο μπόλ με τα μπισκότα το μίγμα της σοκολάτας και τα φουντούκια.

Ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε το μίγμα σε αντικολλητικό χαρτί και τυλίγουμε σε ένα ρολό.

Βάζουμε το μωσαικό στην κατάψυξη, όπου και το διατηρούμε πρίν το σερβίρισμα.

Για να σερβίρουμε κόβουμε το ρολό σε φέτες.

Ο κορμός σοκολάτας είναι έτοιμος!

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
20 λεπτά προετοιμασία

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Μπισκότα κανέλας απο τη Νορβηγία

Καταπληκτικά μπισκοτάκια με κανέλα απο την Νορβηγία. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην Turid που μας έδωσε αυτην την συνταγή. Καταρχήν, βγάζουμε το βούτυρο απο το ψυγείο και και το αφήνουμε να πάρει...

Συνταγές για κρεατικά

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Αυτή εδώ είναι η πιο απλή αλλά και πιο γευστική συνταγή για σουτζουκάκια σμυρνέικα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε από το μίγμα, το...

Συνταγες με κοτοπουλο

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

Το αγαπημένο κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο στην πιο απλή και γευστική συνταγή που θα βρείτε ποτέ. Παραδοσιακή σχεδόν συνταγή και αγαπημένη για κυριακάτικο γεύμα. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το...

Ψάρια & Θαλασσινά

Ψάρι με σέλινο

Μια πολύ ωραία συνταγή για ψάρι με σέλινο. Εδώ χρησιμοποιούμε ροφό, αλλά μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο, μεγάλο ψάρι όπως σφυρίδες, στήρες, λαβράκια. Αμα μπορείτε...

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Κις λορέν

Η πασίγνωση κις λορέν είναι μια τάρτα με τυριά και μπέικον. Εδώ θα δούμε μια πολύ απλή και γρήγορη συνταγή για να φτιάξουμε την πιο γευστική κις λορέν! Καταρχήν, κόβουμε το μπέικον σε μικρά...

Μοιραστείτε το!