Πέννες φούρνου carbonara για φοιτητές

Συνταγή από libejohn | Ενημερώθηκε στις 04/08/2023

Η συνταγή μου για εύκολες πέννες φούρνου carbonara, για φοιτητές και φοιτήτριες και όχι μόνο. Εύκολο στο μαγείρεμα, και πολύ ωραίο στη γεύση! Δοκιμάστε το.

Βράζετε μισή κατσαρόλα περίπου με νερό ενώ ρίχνετε μισή κουταλιά της σούπας αλάτι.

Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνετε τη φόρμα με τα (ωμά) μακαρόνια στο νερό & τα βράζετε για περίπου 15-20' (κατά προτίμηση) ή σύμφωνα με τις οδηγίες βρασίματος που αναγράφονται στη συσκευασία.

Αφού βράσουν οι πέννες τις σουρώνετε & τις βρέχετε με λίγο κρύο νερό (κάτω από τη βρύση).

Στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το ψιλοκομμένο μπέϊκον & μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι στη κατσαρόλα η οποία ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύετε για περίπου 5' & έπειτα ρίχνετε τις πέννες. Συνεχίστε να ανακατεύετε για άλλα 5-10' ρίχνωντας μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Ρίξτε στην άδεια φόρμα (προαιρετικά) μισή χούφτα τυρί τριμμένο & απλώστε το.

Ρίξτε τις πέννες στη φόρμα & ρίξτε (πάλι προαιρετικά) μισή χούφτα τυρί.

Προθερμάνετε το φούρνο/κουζινάκι σας για 10' στους 170 βαθμούς & βάλτε τα να ψηθούν για 20-30'. Οι πέννες είναι έτοιμες για σερβίρισμα !

* Καλή σας όρεξη ! *

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.3 (18 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας