Παστίτσιο της Λίτσας

Συνταγή από litsa | Ενημερώθηκε στις 21/06/2022

Αυτή εδώ είναι η συνταγή για παστίτσιο όπως το φτιάχνω στο σπίτι μου και αρέσει σε όλους!

Ετοιμάζουμε τον κιμά:

Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με τον κιμά μας, μέχρι να πάρει χρώμα (για 5-10 λεπτά).
"Σβήνουμε" με το κρασί και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, λίγο αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο, λίγη κανέλα και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά, και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30 λεπτά.

Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα με τον κιμά από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί και έπειτα τα αδειάζουμε όλα σε ένα ταψί (τέτοιου μεγέθους ώστε η στρώση των μακαρονιών με τον κιμά να φτάσει περίπου στη μέση του ύψους του ταψιού).

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ:

Βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τα 2 κουταλάκια βούτυρο, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και το κορν-φλάουερ (το οποίο πρέπει να έχουμε διαλύσει σε λίγο κρύο γάλα). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα μας και τότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Χτυπάμε τα δύο αυγά και τα ρίχνουμε στην μπεσαμέλ, ανακατεύοντας συνέχεια. Τώρα, ρίχνουμε λίγο τυρί τριμμένο, και περιχύνουμε την μπεσαμέλ στο ταψί, ώστε να είναι μια ξεχωριστή στρώση πάνω από τα μακαραρόνια και τον κιμά. Τέλος, πασπαλίζουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω.

Το παστίτσιο μας είναι έτοιμο! Κόβουμε σε κομμάτια και καλή μας όρεξη!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.4 (8 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας