Υλικά Συνταγής
Μια εύκολη συνταγή για πατάτες ωγκρατέν. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα λατρέψετε το αποτέλεσμα.
Βήμα 1.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να βράσουν τόσο άστε να μη διαλύονται. Οι στρώσεις της πατάτας στο ταψί θα είναι 2.
Βήμα 2.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και τη γαλοπούλα. Τα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βήμα 3.
Κόβουμε τις πατάτες σε μέτριες ροδέλες και φτιάχνουμε μια στρώση στο ταψί.(Η συνταγή αναφέρεται σε κανονικό ταψί κουζίνας). Ριχνουμε αλάτι, ελάχιστο πιπέρι και μοσχοκάρυδο πάνω στη στρώση. Στη συνέχεια απλώνουμε το μπέικον και τη γαλοπούλα που έχουμε τσιγαρίσει πάνω απο τις πατάτες καθώς και τη μισή ποσότητα τυριού.
Βήμα 4.
Απλώνουμε και τη δεύτερη στρώση πατάτας και ρίχνουμε πάλι αλάτι , λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο καθώς απλώνουμε και το υπόλοιπο τυρί.
Βήμα 5.
Τελειώνουμε προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος ανακινώντας το ταψί ώστε να πάει παντού.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς.
Είναι η πρώτη μου... Ελπίζω
Κατ'αρχήν σε ευχαριστούμε