Σουπιές με σπανάκι

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Οι σουπιές με σπανάκι είναι μια παραδοσιακή νηστίσιμη συνταγή. Και είναι πολύ εύκολη.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντάνο, και τον άνιθο και τα σωτάρουμε για λίγο σε μια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι, και ρίχνουμε τα κομματάκια της σουπιάς. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σουπιά να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.

Μόλις δούμε ότι οι σουπιές τρυπιούνται, ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το σπανάκι. Προσθέτουμε ένα ή δύο ποτήρια νερό (ανάλογα με το πόσο ζουμί έχει μείνει στην κατσαρόλα) και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα. Το σπανάκι δεν θέλει πολύ βράσιμο...

Οι σουπιές με σπανάκι είναι έτοιμη! Καλή μας όρεξη...

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες: 
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
10 λεπτά προετοιμασία

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

ΜΙΝΙ choco ice-cream

Βάζουμε το γάλα σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το κακάο βάζουμε  5-6 τριμμένα δημητριακά τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε ο μίγμα στην βάση του. Το βαζουμε για 1 ωρα στην κααψηξη και τσουπ ενα...

Συνταγές για κρεατικά

Μπριζόλες με σάλτσα πορτοκάλι, μπέικον και πουρέ

Αυτό το φαγητό θα σας ξετρελάνει! Μιλάμε για χοιρινό με μια καταπληκτική σάλτσα από πορτοκάλι, καρότο και μπέικον, μαζί με έναν απλό αλλά νόστιμο πουρέ. Εμείς το φτιάξαμε για δύο άτομα, αλλά με...

Συνταγες με κοτοπουλο

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στο φούρνο

Μια πολύ καλή συνταγή για κοτόπουλο με χυλοπίτες στο φούρνο, μαγειρεμένο με τον παραδοσιακό τρόπο. Αν μπορείτε να βρείτε και χωριάτικες χυλοπίτες, ακόμα καλύτερα, θα το ευχαριστηθείτε! Ετοιμάζουμε...

Ψάρια & Θαλασσινά

Μπακαλιάρος στην κατσαρόλα

Αυτή εδώ είναι μια τέλεια συνταγή για μπακαλιάρο, ότι πρέπει για τις γιορτινές ημέρες. Χρησιμοποιούμε παστό μπακαλιάρο (αυτό που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ), με λάχανο, ντομάτα, πράσο και μάραθο αλλά...

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Σφολιατάκια με τυρί

Αυτά τα σφολιατάκια με τυρί είναι από τα πιο εύκολα και τα πιο γνωστά. Όλοι οι φούρνοι τα πουλάνε, όμως εμείς θα σας δείξουμε μια συνταγή χωρίς καθόλου βούτυρο. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη:...

Μοιραστείτε το!