Υλικά Συνταγής
Αυτή η συνταγή για τυρόπιτες είναι πολύ παλιά, την έμαθα από τη γιαγιά μου, γι' αυτό και ο τίτλος.
Αρχικά, βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μία συμπαγής «μπάλα» ζύμης.
Απλώνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια μεγέθους περίπου όσο ένα πιατάκι σαλάτας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, το 1 αυγό και 1 ασπράδι, και λίγο πιπέρι.
Σε κάθε κομμάτι ζύμης, τοποθετούμε στο κέντρο λίγη από την γέμιση και διπλώνουμε τη ζύμη ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο. Πιέζουμε μάλιστα τις άκρες λίγο με ένα πιρούνι.
Τέλος, χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με ελάχιστο νερό, και αλείφουμε τις τυρόπιτες.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Οι τυρόπιτες της γιαγιάς είναι έτοιμες. Καλή μας όρεξη!