Χούμους

Συνταγή από eleni | Ενημερώθηκε στις 07/01/2022

Το χούμους είναι μια παραδοσιακή λιβανέζικη συνταγή για σαλάτα που συνοδεύει το τοπικό ψωμί και υπάρχει σε κάθε λιβανέζικο τραπέζι. Είναι πάρα πολύ εύκολο να το φτιάξουμε και μπορούμε να "παίξουμε" με τις δοσολογίες των υλικών ανάλογα με τα γούστα μας. Θα δούμε μία εκδοχή για την παρασκευή χούμους.

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε καλά τα ρεβιθια και τα σουρώνουμε ελαφρά (καλό θα είναι να έχουν λίγο από το ζουμάκι τους για να αραιωθεί λίγο το χούμους και να μην είναι παχύρευστο.

Στίβουμε τα λεμόνια και κρατάμε τον χυμό τους.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνουν ένας πολτός.

Βάζουμε όσο αλάτι και όση πάπρικα θέλουμε.

Διατηρούμε το χούμους στο ψυγείο και τον βγάζουμε απο το ψυγείο αρκετή ώρα πριν σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με λίγη πάπρικα.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.2 (23 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας