Αυγά

Πασχαλινά αυγά με χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τα Πασχαλινά Αυγά, συνήθως βαμμένα κόκκινα, είναι ένα από το πιο κλασικά ελληνικά έθιμα. Συνήθως αγοράζουμε έτοιμη βαφή για πασχαλινά αυγά από την αγορά, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιο φυσικό χρώμα ζαχαροπλαστικής με εξίσου καλά αποτελέσματα. Δείτε πόσο εύκολο είναι με αυτή τη συνταγή για πασχαλινά αυγά σε διάφορα χρώματα.

Καταρχήν, πλένουμε καλά τα αυγά μας.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε στο πάτο ένα σφουγγάρι wettex ή μια πετσέτα (για προστασία των αυγών μας στο βράσιμο).

Βάζουμε τα αυγά προσεκτικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει τα αυγά.

Χριστουγεννιάτικο κέικ (Στόλεν)

Στη Γερμανία το παραδοσιακό κέικ των Χριστουγέννων λέγεται Στόλεν (christollen) και είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Είναι ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα κέικ γιατί φουσκώνει με μαγιά, και οι Γερμανοί συνηθίζουν να το φτιάχνουν όσο το δυνατόν νωρίτερα από τα Χριστούγεννα γιατί φουσκώνει ακόμα περισσότερο!

Η παρακάτω συνταγή είναι η παραδοσιακή συνταγή για χριστουγεννιάτικο Στόλεν. Θα χρειαστεί να έχετε μίξερ που να μπορεί να ζυμώσει...

Σουφλέ πορτοκαλιού

Μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ............... Σουφλέ πορτοκαλιού!!!!! Η πιό εύκολη και πρωτότυπη συνταγή. Καταρχήν ξεχωρίζουμε τα ασπράδια απο τους κρόκους των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Λεμονοπιτα (Lemon pie)

Μια καταπληκτική συνταγή για λεμονόπιτα ή για όσους το προτιμάνε lemon pie!!!!!

Αυτή η συνταγή έχει 2 στάδια προετοιμασίας: την βάση και την κρέμα!

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την βάση:

Χτυπάμε στο μίξερ την μία κούπα απο το αλεύρι με τα 100 γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα απο το ένα λεμόνι και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου περίπου 24 εκατοστα και απλώνουμε την ζύμη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση: