Κουνέλι

Κουνέλι στιφάδο

Το στιφάδο είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που χαρακτηρίζεται από τα κρεμμυδάκια και τη γλύκα που δίνουν στο φαγητό. Το τυπικότερο στιφάδο είναι φυσικά με κουνέλι. Αυτή εδώ η συνταγή για κουνέλι στιφάδο είναι ότι πρέπει για να απολαύσετε γευστικό φαγητό ένα Σάββατο ή μια Κυριακή με την οικογένεια...

Αρχικά, πλένετε καλά το κουνέλι και το κόβετε σε μερίδες. 

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι με το κουνέλι για 5-6 λεπτά. Μετά σβήνετε με το κρασί. 

Κουνέλι στιφάδο για καλοφαγάδες

Το κουνέλι στιφάδο είναι μια συνταγή για καλοφαγάδες, γλυκιά και γευστική. Για να πετύχει όμως χρειάζεται να αφήσουμε το κουνέλι μέσα σε ένα μείγμα που λέγεται μαρινάδα ή μαρινάτα (ξύδι, λάδι, κρασί και δάφνη συνήθως) για αρκετές ώρες... Οπότε καλό είναι να ετοιμάσουμε το κουνέλι αποβραδύς.