Κρεμμύδι

Ταραμοσαλάτα με πατάτα

Παραδοσιακή ταραμοσαλάτα με πατάτα. Κάποιοι την προτιμούν με ψωμί. Άλλοι πάλι με πατάτα. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι με πατάτα.

Πολτοποιούμε τον ταραμά και προσθέτουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.

Προσθέτουμε εναλλακτικά λίγο  λίγο το ελαιόλαδο και το λεμόνι.

Μόλις ενσωματωθεί όλο το ελαιόλαδο στο μίγμα είναι έτοιμη!

Γαρνίρουμε με ελιές και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο!

Η ταραμοσαλάτα με πατάτα  είναι έτοιμη!

Θρεπτική κοτόσουπα, ιδανική για το κρυολόγημα

Περίεργος ο καιρός. Μία ζέστη, μία κρύο κι εμείς να μην ξέρουμε τι να βάλουμε. Αποτέλεσμα; Κρυολόγημα. Δε θέλει άλλωστε και πολύ ο άνθρωπος να το τσιμπήσει το μικρόβιο. Και να ο βήχας, να ο πονόλαιμος και ο πυρετός. Προφανώς και δε θέλει κανείς να φάει τίποτα τέτοιες ώρες. Αλλά αν πρέπει να πάρεις φάρμακα για να γίνεις καλά, σίγουρα θα πρέπει να φας κάτι τονωτικό για να σε ανακουφίσει και φυσικά να σε τονώσει. Και κάπου εδώ εμφανίζεται η κοτόσουπα. Γιατί τι άλλο ποιο ελαφρύ θα μπορούσε κανείς να ζητήσει για την αρρώστια; Τίποτα! Η κοτόσουπα είναι θρεπτική και δυναμωτική. Κοινώς είναι ό,τι πρέπει για τέτοιες περιπτώσεις!

Σούπερ Ντιπ για… να γλιστράει…

Λίγη σος για να γλιστράει έλεγε η διαφήμιση κι άδικο δεν είχε. Ό,τι και να λέμε, η σάλτσα –η κάθε σάλτσα- δίνει γεύση στη ζωή μας κι απογειώνει κάθε φαγητό. Σε αυτό το πνεύμα θα κινηθούμε κι εμείς και θα σας προτείνουμε ένα σούπερ ντιπ (ή "αλοιφή" όπως το λένε στη Βόρεια Ελλάδα) που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι σας, αποφεύγοντας τις έτοιμες σάλτσες που πέραν του ότι είναι γεμάτες συντηρητικά, είναι και ακριβές για την τσέπη μας.

Η «μαγκιά» του εν λόγω ντιπ είναι ότι μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τα γούστα σας και να συνοδέψει πολλές διαφορετικές επιλογές σας.

Γίγαντες στο φούρνο, με τη συνταγή της γιαγιάς!

Τα φασόλια γίγαντες στο φούρνο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Είναι πολύ εύκολο να τους φτιάξουμε αρκεί να θυμηθούμε μία ημέρα πριν να τα βάλουμε στο νερό για να φουσκώσουν.

Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα

Φτιάξτε πολύχρωμη σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα. Είναι πολύ εύκολο να ετοιμαστεί.

Καταρχάς βράζουμε τα φασόλια για 5 λεπτά, κατεβάζουμε απο την φωτιά, και τα ξεπλένουμε.

Στην συνέχεια τα βάζουμε να βράσουν ξανα με καθαρό νερό για περίπου 25 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια (το ξερό και τα φρέσκα)

Σολομός με μακαρόνια α λα κρεμ, σκέτο όνειρο

Ο σολομός είναι... ακριβό ψάρι αλλά όταν το αντέχει η τσέπη σας και θέλετε να μαγειρέψετε κάτι διαφορετικό, σπέσιαλ και γευστικό, είναι η κατάλληλη πρώτη ύλη. Αυτή εδώ η συνταγή είναι για να τον μαγειρέψετε με ζυμαρικά -κατά προτίμηση σπαγγέτι αλλά εσείς βάλτε ότι άλλο σας αρέσει- μέσα σε μια πλούσια αλλά και πολύ εύκολη σάλτσα κρέμας γάλακτος. Στο τέλος της συνταγής θα ανακατέψετε τα ζυμαρικά με το σολομό α λα κρεμ, οπότε θα χρειαστείτε ένα πολύ βαθύ τηγάνι!

Καταρχήν, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες: 1 λίτρο νερό και 1 κουταλιά αλάτι για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικού.

Μοσχαράκι με αρακά

Αυτή εδώ είναι μια πολύ εύκολη και γευστική συνταγή για κοκκινιστό μοσχάρι με αρακά. Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε φρέσκιες και ώριμες ντομάτες για τη σάλτσα και βάλετε ωραίο βούτυρο στο σωτάρισμα (προτιμήστε το τύπου Κερκύρας που δίνει πλούσια γεύση)! Επίσης, ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας δώσει μοσχαράκι χωρίς κόκκαλο...

Αρχικά, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο.

Πλένουμε καλά το κρέας του μοσχαριού, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αλευρώνουμε.

Κιμαδόπιτα

Αυτή εδώ είναι μια πολύ απλή και γευστική συνταγή για κιμαδόπιτα ή πιο απλά πίτα με κιμά.

Σε μπολ ρίχνετε τον μοσχαρίσιο και τον αρνίσιο κιμά και ζυμώνετε. 

Προσθέτουμε δύο κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και 4 κουταλιές μείγμα από ψιλοκομμένο άνηθο και μαιντανό.

Ανακατεύετε καλά με το χέρι.

Αλευρώνετε μια επιφάνεια και απλώνετε τη ζύμη με τα δάχτυλα για να γίνει μακρόστενη και λεπτή.

Πάνω στη ζύμη απλώνετε τη γέμιση και βάζετε την πίτα στον φούρνο να ψηθεί.

Επαναλαμβάνετε για όσες πίτες θέλετε.

Μπακαλιάρος πλακί στο φούρνο

Κόβουμε τρία κρεμμύδια σε φέτες και τα βάζουμε στο ταψί. Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις βάζουμε πάνω στα κρεμμύδια. Από πάνω βάζουμε αλάτι και κόκκινο πιπερι, τον μαϊντανό, και τις ψιλοκομμένες σκελιδούλες σκόρδο. Στρώνουμε τα κομμάτια του ψαριού, και από πάνω ρίχνουμε πάλι αλάτι και κόκκινο πιπέρι, μαιντανό και μία φέτα ντομάτας σε κάθε μπακαλιάρο.

Μπιφτεκάκια φούρνου αφράτα

αναμιγνύουμε ολα τα υλικα και ζυμωνουμε.... πλαθουμε τα μπιφτεκακια , τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψι και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτα

μπορειτε να το συνοδέψετε με ρύζι