Ντομάτα

Σπιτική, πεντανόστιμη πίτσα ΔΙΑΙΤΗΣ

Ξέρω τι θα σκεφτείτε: Ότι πίτσα και δίαιτα δεν πάνε μαζί. Κι όμως! Σήμερα, με μια συνταγή που δε θα πιστεύετε στα μάτια σας, θα σας αποδείξω πως μπορούμε να τρώμε ό,τι τραβάει η καρδιά μας, αρκεί να το μαγειρεύουμε με το σωστό τρόπο. Κοινώς δεν υπάρχει λάθος φαγητό, αλλά λάθος τρόπος μαγειρέματος!

Κουνέλι στιφάδο

Το στιφάδο είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που χαρακτηρίζεται από τα κρεμμυδάκια και τη γλύκα που δίνουν στο φαγητό. Το τυπικότερο στιφάδο είναι φυσικά με κουνέλι. Αυτή εδώ η συνταγή για κουνέλι στιφάδο είναι ότι πρέπει για να απολαύσετε γευστικό φαγητό ένα Σάββατο ή μια Κυριακή με την οικογένεια...

Αρχικά, πλένετε καλά το κουνέλι και το κόβετε σε μερίδες. 

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι με το κουνέλι για 5-6 λεπτά. Μετά σβήνετε με το κρασί. 

Γίγαντες στο φούρνο, με τη συνταγή της γιαγιάς!

Τα φασόλια γίγαντες στο φούρνο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Είναι πολύ εύκολο να τους φτιάξουμε αρκεί να θυμηθούμε μία ημέρα πριν να τα βάλουμε στο νερό για να φουσκώσουν.

Ταλιατέλες με κιμά, μανιτάρια και φασκόμηλο

Αυτή εδώ είναι μια καταπληκτική συνταγή για ταλιατέλες με ελαφριά και μυρωδάτη σάλτσα από κιμά, μανιτάρια και φασκόμηλο. Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τα πράσα και τα μανιτάρια και αφήνουμε να σωταριστούν για 4-5 λεπτά. Μόλις τα δούμε να μαραίνονται, τα σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Μοσχαράκι με αρακά

Αυτή εδώ είναι μια πολύ εύκολη και γευστική συνταγή για κοκκινιστό μοσχάρι με αρακά. Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε φρέσκιες και ώριμες ντομάτες για τη σάλτσα και βάλετε ωραίο βούτυρο στο σωτάρισμα (προτιμήστε το τύπου Κερκύρας που δίνει πλούσια γεύση)! Επίσης, ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας δώσει μοσχαράκι χωρίς κόκκαλο...

Αρχικά, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο.

Πλένουμε καλά το κρέας του μοσχαριού, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αλευρώνουμε.

Γεμιστά

Τα γεμιστά είναι από εκείνα τα λαδερά φαγητά που συνήθως τα έχουμε συνδέσει με αναμνήσεις από τις γιαγιάδες μας. Γιατί, είναι αλήθεια, τα γεμιστά της γιαγιάς είναι all-time classic. Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για γεμιστά, με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με ρυζάκι, ντοματούλα και αρωματικά. Μαγειρέψτε τα το καλοκαιράκι, με κόκκινες ζουμερές ντομάτες, πιπεριές της εποχής και κολοκυθάκια και απολαύστε τα!

Πλένετε τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές. Κόβετε μία λεπτή φέτα από τη μεριά του κοτσανιού και αδειάζετε το εσωτερικό τους.

Kανελόνια με κιμά

Τα κανελόνια με κιμά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά. Μπορούμε βέβαια να γεμίσουμε τα κανελόνια και με άλλη γέμιση (π.χ. δείτε τα κανελόνια με τυριά και αλλαντικά), αλλά σαν αυτή εδώ τη συνταγή για κανελόνια με κιμά δεν θα βρείτε. Μιλάμε για πρώτο πράγμα, ότι πρέπει για κυριακάτικο τραπέζι.

Μπακαλιάρος στην κατσαρόλα

Αυτή εδώ είναι μια τέλεια συνταγή για μπακαλιάρο, ότι πρέπει για τις γιορτινές ημέρες. Χρησιμοποιούμε παστό μπακαλιάρο (αυτό που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ), με λάχανο, ντομάτα, πράσο και μάραθο αλλά αν δεν έχετε μάραθο μπορείτε να βάλετε μαϊντανό και σέλινο.

Να ξέρετε ο παστός μπακαλιάρος θέλει προετοιμασία, δηλαδή καλό "ξαλμύρισμα" που πρέπει να κάνετε από την προηγούμενη ημέρα. Οπότε, αρχικά κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια. Τον ξαλμυρίζετε για 12 ώρες σε άφθονο νερό το οποίο αλλάζετε 3-4 φορές.

Το εύκολο παστίτσιο της Ελένης

Συνταγές για παστίτσιο υπάρχουν πολλές. Αυτή εδώ όμως, είναι μια συνταγή για σχετικά εύκολο παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι που βγαίνει σκέτη μούρλια. Όποιος το' φαγε, ήθελε κι άλλο, κι άλλο...