Πιπεριά

Γεμιστά της μαμάς, αρωματικά και καλοκαιρινά!

Τα γεμιστά είναι από εκείνα τα λαδερά φαγητά που όλοι τα έχουμε συνδέσει με αναμνήσεις από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μας. Γιατί, είναι αλήθεια, τα γεμιστά της γιαγιάς είναι all-time classic. Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για γεμιστά, με τον παραδοσιακό μαμαδίστικο τρόπο, δηλαδή με ρυζάκι, ντοματούλα και αρωματικά, χωρίς φρου φρου. Μαγειρέψτε τα το καλοκαιράκι, με κόκκινες ζουμερές ντομάτες, πιπεριές της εποχής και κολοκυθάκια και απολαύστε τα! 

Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα

Φτιάξτε πολύχρωμη σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα. Είναι πολύ εύκολο να ετοιμαστεί.

Καταρχάς βράζουμε τα φασόλια για 5 λεπτά, κατεβάζουμε απο την φωτιά, και τα ξεπλένουμε.

Στην συνέχεια τα βάζουμε να βράσουν ξανα με καθαρό νερό για περίπου 25 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια (το ξερό και τα φρέσκα)

Σαλάτα με σολομό και ζυμαρικά, πανδαισία χρωμάτων!

Αυτή η πολύχρωμη σαλάτα με σολομό και ζυμαρικά είναι ένα απο τα αγαπημένα μου πιάτα όταν θέλω να μαγειρέψω κάτι υγιεινό, ελαφρύ και κυρίως γρήγορα. Η συνταγή είναι πραγματικά πολύ εύκολη, δεν θα χρειαστείτε συνολικά πάνω από 10 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε. Δηλαδή μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά θα έχετε έτοιμα τα πάντα για τη σαλάτα σας. 

Πρώτα βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σε βραστό νερό. Εμένα μου αρέσουν οι βίδες αλλά δοκιμάστε εσείς ότι προτιμάτε. 

Γεμιστά

Τα γεμιστά είναι από εκείνα τα λαδερά φαγητά που συνήθως τα έχουμε συνδέσει με αναμνήσεις από τις γιαγιάδες μας. Γιατί, είναι αλήθεια, τα γεμιστά της γιαγιάς είναι all-time classic. Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για γεμιστά, με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με ρυζάκι, ντοματούλα και αρωματικά. Μαγειρέψτε τα το καλοκαιράκι, με κόκκινες ζουμερές ντομάτες, πιπεριές της εποχής και κολοκυθάκια και απολαύστε τα!

Πλένετε τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές. Κόβετε μία λεπτή φέτα από τη μεριά του κοτσανιού και αδειάζετε το εσωτερικό τους.

Φιλέτο κοτόπουλο με σως γιαουρτιού και ρύζι

ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ:

ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ. ΕΠΕΙΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ, ΜΠΕΙΚΟΝ Κ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ Κ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ.ΑΦΟΥ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟΥΝ ΛΙΓΟ ΒΑΖΩ ΤΗΝ 1 ΚΟΥΠΑ ΡΥΖΙ ΝΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΕΙ Κ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ... ΑΦΟΥ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟΥΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΑΛΑΤΙ Κ 2,5 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ.. ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΙΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ...

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:

Τυρομπαλάκια

Αυτά τα τυρομπαλάκια είναι ένας εκπληκτικός μεζές που μπορούμε να τον ετοιμάσουμε και να τον φυλάξουμε σε βάζα μέχρι να τον σερβίρουμε.

Λιώνουμε τα δύο είδη τυριών καλά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά φλωρίνης και τον άνιθο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια (μπουκίτσες) και τις βάζουμε σε ένα καθαρό και αποστειρωμένο βάζο.

Πολύχρωμη σαλάτα με κρουτόν

Για αυτή τη σαλάτα, θα φτιάξουμε σπιτικά κρουτόν από μπαγιάτικο ψωμί. Είναι πολύ εύκολο αλλά αν βαριόμαστε χρησιμοποιούμε έτοιμα κρουτόν...


Αρχικά, για να φτιάξουμε τα κρουτόν, βγάζουμε την κόρα από το μπαγιάτικο ψωμί, και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.


Παίρνουμε ένα μπωλ, βάζουμε το μισό ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο και τα κομματάκια του ψωμιού και τα ανακατεύουμε καλά.

Μπαγκέτα νηστίσιμη

Η νηστίσιμη μπαγκέτα είναι ένα πολύ ωραίο σνακ αλλα αποτελεί και κυρίως γεύμα για κάποιους που κάνουν δίαιτα.

Κόβουμε την μπαγκέτα κατα μήκος στην μέση.

Απλώνουμε την ντομάτα, τις ελιές , την πιπεριά και στο τέλος το μαρούλι

Κλείνουμε την μπαγκέτα και σερβίρουμε, ιδανικά με λίγα πατατάκια (αν δεν κάνουμε δίαιτα).

Η νηστίσιμη μπαγκέτα είναι έτοιμη!

Πάστα ελιάς απαλή

Η πάστα ελιάς συνοδεύει κάθε τραπέζι σαν ορεκτικό. Σερβίρεται σκέτο και συνοδεύεται απο ψωμάκι, κριτσίνια, κρακεράκια κτλ.

Είναι πάρα πολύ εύκολο!!!

Καταρχήν, αφαιρούμε όλα τα κουκούτσια απο τις ελιές...

Στο μπόλ του μίξερ, βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για πολύ λίγο μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Σαλάτα χωριάτικη

Η χωριάτικη σαλάτα ή αλλιώς ελληνική, συνοδεύει κάθε ελληνικό τραπέζι αλλα και μουφέ!

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλαγές. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε την πιο κλασική.

Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια , το αγγούρι σε ροδέλες, και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Το ίδιο κάνουμε και με την πιπεριά.

Σπαγγέτι με κόκκινη πιπεριά

Θα δούμε μια εύκολη και σούπερ συνταγή για σπαγγέτι με λευκή σάλτσα και κόκκινη πιπεριά, για να σπάει τη μονοτονία στο πιάτο μας! Βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 6 λεπτά. Σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε τα μακαρόνια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά μας και την ανακατεύουμε με τα μακαρόνια.

Ντιπ με πιπεριές

Θα δούμε μια απλή αλλά σούπερ συνταγή για ντιπ με πιπεριές. Σε ένα μπουφέ, μπορούμε να έχουμε το ντιπ μαζί με κριτσινάκια. Στο τραπέζι, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν ορεκτικό με το ψωμάκι μας. Διαφορετικά, μπορούμε να το περιχύσουμε σε τηγανητές πατάτες. Όπως και να' χει είναι μούρλια!

Μεσογειακή σάλτσα

Ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε τους σπόρους από την ντομάτα και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην ντομάτα.

Μετά ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος του πράσου, καθώς και τις πιπεριές (από τις οποίες καθαρίζουμε τους σπόρους) και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το πατέ, το πιπέρι, το αλάτι και ραντίζουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο.

Πολίτικη σαλάτα

Αυτή η σαλάτα είναι πολίτικη, και συνδυάζει τη φρεσκάδα του γιαουρτιού με την γλυκύτητα του λάχανου και της πιπεριάς. Συνοδεύει εύκολα κάθε φαγητό. Η διαδικασία είναι απλή: Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη. Βάζουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα βαζάκι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Σαλάτα για δύο

Θα φτιάξουμε μια γρήγορη αλλά θαυμάσια σαλάτα με απλά υλικά, για να φάμε με το αμόρε μας ;)

Βράζουμε τα αυγά μας σε νερό για 5-6 λεπτά.

Παράλληλα, πλένουμε τις ντομάτες, το αγγούρι και την πιπεριά και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Παίρνουμε ένα μπωλ και βάζουμε μέσα τα κομματάκια του αγγουριού, της ντομάτας και της πιπεριάς.

Φατούς (ΛΙΒΑΝΟΣ)

Κόβουμε όλα τα υλικά σε μικρά τετραγωνάκια.
Τον δύοσμο, τον βασιλικό και τον μαιντανό τα ψιλοκόβουμε καλά.

Προσπαθούμε να χωρίσουμε τις πίτες στην μέση και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στο γκρίλ του φούρνου μέχρι να κοκκινίσουν και από τις δύο μεριές.

Αφού έχουμε βάλει όλα τα υλικά μέσα σε μια σαλατιέρα, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι,το χύμο από τα λεμόνια και το λάδι.