Σιμιγδάλι

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι

Τα μελομακάρονα είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό, που όμως έχει πάρα πολλές παραλλαγές. Αυτή εδώ η συνταγή είναι για μελομακάρονα απο σιμιγδάλι...

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι μας σε μια λεκάνη ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε λίγο το λάδι σε ένα κατσαρολάκι.

Ρίχνουμε το λάδι, όχι καυτό, μέσα στην λεκάνη και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού, το κονιάκ, μία κούπα μέλι, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, τα δύο κουταλάκια γαρύφαλλο και τα δύο κουταλάκια κανέλα,

Kαρυδόπιτα

Χτυπάμε τα ασπράδια ώστε να γίνουν πολύ σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά την ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε την κανέλα,το γαρίφαλο και το μπέικιν. Στο τέλος βάζουμε και τα καρύδια... Ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτηρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Χαλβάς της Αλέκας

Μία σούπερ συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο απο την Κυρία Αλέκα. Υγειινό, γρήγορο και ελαφρύ γλυκό για όλη την οικογένεια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει λίγο ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα έως να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Αν η φόρμα μας είναι μεγάλη, διπλασιάζουμε τα υλικά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε την σκόνη κανέλας και τους ξηρούς καρπούς. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ζεσταίνουμε το νερό με την ζάχαρη,το μέλι, το ξύλο κανέλας και τις δύο φλούδες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μέλι.