Kαρυδόπιτα

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Χτυπάμε τα ασπράδια ώστε να γίνουν πολύ σφιχτή μαρέγκα.

Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά την ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε την κανέλα,το γαρίφαλο και το μπέικιν.

Στο τέλος βάζουμε και τα καρύδια... Ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτηρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Αφού ψηθεί, βράζουμε σε νερό τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και στο τέλος το λεμόνι, για να φτιάξουμε το σιρόπι μας.

Αφού κρυώσει η πίτα, ρίχνουμε το σιρόπι το οποίο όμως θα είναι ζεστό.

Κόβουμε την καρυδόπιτα σε τριγωνάκια και έχουμε έτοιμο το γλυκό μας!

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 

Σχόλια

ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ.ΑΠΑΙΣΙΑ.

Εικόνα: eleni

Μπορείς να μας πεις τι ήταν αυτό που δεν σου άρεσε?

ΗΤΑΝ ΑΓΕΥΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΑΝ ΝΕΡΟ.ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ.

Εικόνα: eleni

φαίνεται οτι η ALEXANDRA είχε βάλει ένα ποτήρι νερό παραπάνω. Πιθανώς η ποσότητα του νερού να γράφτηκε λάθος.
Εγω προσωπικά βάζω ίση ποσότητα νερού με ζάχαρη και βάζω και λίγο μέλι.


Βρείτε τις συνταγές μας παντού