Επιδόρπια - Γλυκά

Το κέικ σοκολάτας με μόνο δύο υλικά, που λατρέψαμε!

Ειναι δυνατόν να φτιάξεις ένα κέικ σοκολάτας χρησιμοποιώντας δύο (ναι, καλά διάβασες μόνο 2) υλικά και το αποτέλεσμα να είναι τόσο γευστικό που να το προτείνεις για κέρασμα σε οικογένεια και φίλους; Ναι γίνεται! Αυτή εδώ η συνταγή έχει γίνει viral σε όλο το internet καθώς με μόνα υλικά τη σοκολάτα και τα αυγά, σου δίνει ένα νόστιμο κέικ σοκολάτας που θα ξετρελάνει τους πάντες.  Και πάνω από όλα, δεν θα σου πάρει πάνω από 20 λεπτά προετοιμασία (χώρια το ψήσιμο, έτσι;)

Καριόκες σπιτικές, γλυκιές σαν της γιαγιάς

Αυτή η συνταγή για καριόκες μου θύμισε εκείνες που έφτιαχνε η γιαγιά μου, γλυκιές και αφράτες, με χοντρό καρυδάκι και μπόλικη σοκολάτα από πάνω, που τις είχε σχεδόν πάντα έτοιμες για κέρασμα σε καλεσμένους και μη.  Και μην ακούτε τι λένε. Οι καριόκες δεν χρειάζεται να ειναι πολύ μπελαλίδικες. Οπως θα δείτε αυτή εδώ είναι μια σχετικά εύκολη συνταγή για να φτιάξετε κι εσείς καριόκες και να έχετε το σοκολατένιο κέρασμα στο ψυγείο σας.

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε τη βούτυρο με το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Σοκολατόπιτα, γλυκιά σαν αμαρτία

Αυτή η συνταγή για σοκολατόπιτα απλά δεν υπάρχει! Απαιτεί πολλά υλικά για να τη φτιάξετε αλλά αν τη δοκιμάσετε θα δείτε ότι τελικά είναι μια πολύ εύκολη συνταγή αφού μπορείτε να την έχετε έτοιμη σε 30 λεπτά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό, υγρό κέικ με μπόλικγ σοκολάτα από πάνω που λιώνει στο στόμα και θα το λατρέψετε!

Πριν ξεκινήσετε, θυμηθείτε ότι όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου,

Το κέικ της σοκολατόπιτας

Μους σοκολατας, για να τους γλυκάνεις όλους!

Η πιο απλή, η πιο γρηγορη και η πιο γευστική συνταγή για να φτιάξετε μους σοκολάτας για να γλυκάνετε τα παιδιά ή τους καλεσμένους σας σε ένα τραπέζι. Φτιάξτε την χρησιμοποιώντας κάποιο από εργαλεία τάπερ (δείτε την εικόνα στο τέλος της συνταγής) και θα με θυμηθείτε.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μίξερ, όπως το Σπιντυ Σεφ της Tupperware.

Cheesecake με βύσσινο και φράουλα, όνειρο!

Για τους Αμερικανούς, η 30η Ιουλίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα του Cheesecake! Παράξενο κι όμως αληθινό, όπως και τόσες άλλες «ημέρες» που γιορτάζονται. Βέβαια, τόσο αυτοί όσο κι εμείς οι Έλληνες, δεν περιμένουμε να φάμε αυτό το εξαίσιο γλυκό μόνο μια φορά το χρόνο! Άλλωστε η παρασκευή του είναι ιδιαίτερα οικονομική, εύκολη και γρήγορη.

Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Ένα εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα κατάλληλο για μικρά παιδια, αφού συνδυάζει τα αγαπημένα τους γλυκά: μπισκότα, κρέμα και σοκολάτα Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την κρέμα στιγμής σοκολάτα όπως γράφουν οι οδηγίες.

Κεικ Σοκολάτας, να γλείφεις τα δάχτυλα σου!

Το κέικ σοκολάτας ξετρελαίνει και τους μικρούς και τους μεγάλους. Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξουμε και μπορούμε να ζητήσουμε την βοήθεια των παιδιών μας. Στο μπολ του μιξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα, και τα αυγά και ανακατεύουμε. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μίγμα.

Βασιλόπιτα με καρύδια

Η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα μπορεί να φτιαχτεί πάρα πολύ εύκολα με καρύδια σύμφωνα με την παρακάτω παραδοσιακή συνταγή.

Στο μπολ του μιξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τα αυγά και ανακατεύουμε.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την βανίλια και την κανέλα και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.

Χτυπάμε όλα τα υλικά για 3 λεπτα.

Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.

Η πιο νόστιμη και απλή τάρτα με βερίκοκα

Οι συνταγές για τάρτες φρούτων συνήθως είναι γεμάτες κρέμες, γάλα και αυγά με αποτέλεσμα να χάνονται τα φρούτα. Αυτή εδώ είναι μια πολύ νόστιμη και πολύ απλή συνταγή για τάρτα με φρέσκα βερίκοκα χωρίς κρέμες και αυγά. Θα βάλουμε μόνο τη ζύμη, τη ζάχαρη και τα βερίκοκα. 

Καταρχήν προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.

Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και απλώνετε απαλά τη ζύμη σας μέσα. 

Με ένα πηρούνι κάντε τρυπούλες στη ζύμη, για να μη φουσκώσει.

Οσο ετοιμάζετε τα βερίκοκα, βάλτε το ταψί στο ψυγείο.

Εύκολη τάρτα με κεράσια

Μια πανεύκολη συνταγή για νόστιμη τάρτα με κεράσια εποχής που θα είναι έτοιμη σε 10 μόνο λεπτά. Για ευκολία, θα αφήσετε τα κεράσια με τα κουκούτσια. 

Καταρχήν προθερμένετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. 

Πλύνετε και στεγνώστε τα κεράσια.

Σε ένα βαθύ μπολ βάλτε το αλεύρι, τα σπασμένα αυγά και τη ζάχαρη. 

Χτυπάτε καλά το μείγμα και σιγά σιγά προσθέτετε και το γάλα ώσπου να γίνει ρευστό.

Βουτυρώστε ένα ταψάκι και τοποθετήστε τα κεράσια στον πάτο του.

Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και τέλος περιχύστε από πάνω με το τριμμένο αμύγδαλο.

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι

Τα μελομακάρονα είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό, που όμως έχει πάρα πολλές παραλλαγές. Αυτή εδώ η συνταγή είναι για μελομακάρονα απο σιμιγδάλι...

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι μας σε μια λεκάνη ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε λίγο το λάδι σε ένα κατσαρολάκι.

Ρίχνουμε το λάδι, όχι καυτό, μέσα στην λεκάνη και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού, το κονιάκ, μία κούπα μέλι, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, τα δύο κουταλάκια γαρύφαλλο και τα δύο κουταλάκια κανέλα,

Κουραμπιέδες μπουκίτσες

Οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες δεν μπορούν να λείπουν από το Χριστουγεννιάτικο στόλισμα του σπιτιού! Και επειδή οι περισσότεροι είμαστε συνέεεεεεχεια σε δίαιτα (λέμε τώρα!) καλό είναι, προκειμένου να μη φάμε ένα μεγάλο κουραμπιε, να φάμε μόνο μια μπουκίτσα.

Στο μπωλ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Μπουγάτσα με κρέμα

Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή πίτα από φύλλο, με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση: τυρί ή κρέμα (αν και πολλοί βάζουν ακόμα και κιμά, σπανάκι ή με κρέμα κακάο). Μας ήρθε στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική καταστροφή μαζί με τους πρόσφυγες και έγινε πολύ δημοφιλής ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτή εδώ είναι η παραδοσιακή συνταγή για μπουγάτσα με κρέμα.

Καταρχήν ετοιμάζετε την κρέμα:

Αρχικά χτυπάτε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τα αυγά.

Βάζετε το μίγμα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Σκαλτσούνια νηστίσιμα

Τα σκαλτσούνια είναι ένα νηστίσιμο παραδοσιακό γλυκό. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και εδώ θα δούμε μια δοκιμασμένη συνταγή της μαμάς.

Καταρχήν χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο, και προσθέτουμε την ρετσίνα ή την μπύρα.Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπεικιν πάουντερ.

Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο "να ξεκουραστεί" για 1/2 ώρα.

Ανακατεύουμε το καρύδι με το πορτοκάλι ή την μαρμελάδα για να ετοιμάσουμε την γέμιση

Λουκουμάδες

Τώρα τελευταία είναι πολύ της μόδας στα εστιατόρια να κερνάνε ζεστούς και τραγανούς λουκουμάδες. Αυτή η συνταγή είναι η καλύτερη (μετά από την άλλη που έχει σοκολάτα!)

Σοκολατάκια για παιδιά

Μια καταπληκτική συνταγή για σοκολατάκια, που θα ξετρελάνουν τα παιδιά. Ιδανικά για πάρτυ!

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη το κακάο και το γάλα και ανακατευουμε καλά μέχρι να βράσει και να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αδειάζουμε το παραπάνω μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την βανίλια. Ανακατευουμε καλά, και προσθέτουμε τα δημητριακά αφού πρώτα τα τρίψουμε μετα χέρια μας να γίνουν τρίμμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρύδι και στο τέλος τα ψιλοκομμένα φρουτάκια. Ανακατεύουμε καλά.

Γλάσο βανίλιας

Αυτό το γλάσο μπορεί να στολίσει οποιαδήποτε τούρτα ή κεικ!

Είναι πάρα πολύ εύκολο να το φτιάξουμε.

Σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε την ζάχαρη, τηνν βανίλια και το νερό μέχρι να λιώσουν.

Προσοχή, δεν πρέπει να βράσουν.

Προσθέτουμε το ασπράδι και ανακατεύουμε καλά.

Όταν ενοποιηθούν τα υλικά μας το γλάσο βανίλιας είναι έτοιμο. Περιχύνουμε πάνω στο κέικ ή στην τούρτα μας και καλή απόλαυση!

Βασιλόπιτα

Μια καταπληκτική συνταγή για βασιλόπιτα!

Στο μπολ του μιξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τα αυγά και ανακατεύουμε.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την βανίλια και την κανέλα και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια, τα φρουτάκια γλασέ και τις σταφίδες.

Χτυπάμε όλα τα υλικά για 3 λεπτα.

Χριστουγεννιάτικο κέικ (Στόλεν)

Στη Γερμανία το παραδοσιακό κέικ των Χριστουγέννων λέγεται Στόλεν (christollen) και είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Είναι ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα κέικ γιατί φουσκώνει με μαγιά, και οι Γερμανοί συνηθίζουν να το φτιάχνουν όσο το δυνατόν νωρίτερα από τα Χριστούγεννα γιατί φουσκώνει ακόμα περισσότερο!

Η παρακάτω συνταγή είναι η παραδοσιακή συνταγή για χριστουγεννιάτικο Στόλεν. Θα χρειαστεί να έχετε μίξερ που να μπορεί να ζυμώσει...

Φοινίκια (Μελομακάρονα Σμυρνέικα)

Τα μελομακάρονα ή αλλιώς φοινίκια αποτελούν μια παραδοσιακή συνταγή για τα Χριστούγεννα.

Η συνταγή που ακολουθεί είναι πολύ εύκολη.

Για να φτιάξουμε τα φοινίκια ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

Χτυπάμε το λάδι στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει .

Ρίχνουμε την σόδα και μετά απο λίγο το σταχτόνερο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Αφου ανακατευτούν ολα καλα, ριχνουμε ενα ποτήρι απο την ζάχαρη και την βανίλια. Αφου διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε σιγά σιγά το αλευρι.

Cupcakes

Τα cupcakes είναι πολύ της μόδας τον τελευταίο καιρό, αφού φτιάχνονται πολύ εύκολα και διακοσμούνται με πολλούς και διάφορους τρόπους. 

Για να τα φτιάξουμε ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

Εύκολη βουτυρόκρεμα για cupcakes

Η βουτυρόκρεμα χρησιμοποιείται πολύ συχνά για την επικάλυψη των cupcakes.

Για να την φτιάξετε είναι πανεύκολο.

Χτυπάμε για αρκετή ώρα το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Καλό είναι να το έχουμε βγάλει νωρίτερα απο το ψυγείο ωστε να εχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να μαλακώσει. Προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να ενοποιηθεί το μίγμα μας.

Τσιζκέικ με ανθότυρο και βάση τσουρέκι

Μια νόστιμη συνταγή για τσιζκέικ όπου θα χρησιμοποιήσουμε τσουρέκι για βάση. Το μόνο "κακό" είναι ότι θέλει να μείνει στο ψυγείο ένα βράδυ...

ΜΙΝΙ choco ice-cream

Βάζουμε το γάλα σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το κακάο βάζουμε  5-6 τριμμένα δημητριακά τα ανακατεύουμε καλά
και ρίχνουμε ο μίγμα στην βάση του. Το βαζουμε για 1 ωρα στην κααψηξη και τσουπ ενα νοστημοτατο παγωτακι

Τούρτα γενεθλίων

Μία πανεύκολη τούρτα που μπορείτε να φτιάξετε πολύ γρήγορα

Καταρχήν τοποθετούμε το ένα από τα τρία παντεσπάνια επάνω στον δίσκο που θα σερβίρουμε την τούρτα μας.  Με ένα πινέλο απλώνουμε λίγο κονιάκ για να «βρέξουμε» το παντεσπάνι.

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την κρέμα στιγμής σοκολάτα όπως γράφουν οι  οδηγίες

Απλώνουμε όποια από τις δυο κρέμες προτιμάμε  ομοιόμορφα πάνω στο πρώτο παντεσπάνι.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο  με το δεύτερο παντεσπάνι, κονιάκ  και την δεύτερη κρέμα.

Αμυγδαλόπαστα ή Marzipan

To marzipan ή η αμυγδαλόπαστα χρησιμοποιούνται πολύ σε τούρτες, γλυκάκια σαν επικάλυψη ή σε μορφή μικρού γλυκού. σκέτο ή περιχυμένο με σοκολάτα ή ζάχαρη άχνη.

Η διαδικασία παρασκευής τους είναι πολύ εύκολη όπως θα δείτε παρακάτω.

Αλέθουμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα μέχρι να γίνει σκόνη. Αν θέλουμε την χτυπάμε λίγο και την αφήνουμε χοντοκομμένη.

Ρίχνουμε στο μπέλντερ την άχνη ζάχαρη και το ασπράδι και συνεχίζουμε το χτύπημα. 

Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και σιγά σιγά τον χυμό του λεμονιού.

Σάλτσα σοκολάτας

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και προσθέτουμε το νερό και λίγο αλάτι στην άκρη του κουταλιού.

Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μία σάλτσα. Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό για να την αραιώσουμε.

Η σάλτσα είναι έτοιμη! Μπορούμε είτε να την χρησιμοποιήσουμε αμέσως είτε να την φυλάξουμε στο ψυγείο αφού όμως κρυώσει.

Παντεσπάνι

Φτιάξτε πολύ εύκολα παντεσπάνι για να το χρησιμοποιήσετε σε τούρτα. Η δοσολογία αυτή είναι ιδανική για να φτιάξετε 3 πάτους διαμέτρου 30 εκατοστών. Καταρχήν παίρνουμε μία φόρμα 30 εκατοστών και την βοουτυρώνουμε καλα. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτι και βουτυρώνουμε ξανά.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγάμε την ζάχαρη για περίπου 15 λεπτά. Θα πρέπει να διπλασιαστούν σε όγκο.

Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μέσα στο μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά

Εύκολη τάρτα σοκολάτας

Μέσα σε λίγη ώρα μπορείτε να φτιάξετε μια πανεύκολη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο.

Καταρχήν αλέθουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν τρίμμα.

Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μικρό μπρίκι 2 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε με το τρίμα του μπισκότου.

Σε μια ταρτιέρα απλώνουμε με τα χέρια τα μπισκότα και πιέζουμε απαλά, φροντίζοντας να καλύψουμε με μπισκότο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.

Τοποθετούμε την βάση της τάρτας στο ψυγείο μέχρι να απλώσουμε σε αυτήν το μίγμα της σοκολάτας.

Εύκολο γλάσο σοκολάτας

Πανεύκολο γλάσο για να καλύψετε μπισκοτάκια και κάθε λογής γλυκάκια.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό έτσι ώστε να μπορούμε να απλώσουμε το γλάσο για ομοιόμορφη κάλυψη.

Αλείφουμε την επιφάνεια που θέλουμε και για περισσότερη νοστιμιά πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

Το γλάσο είναι έτοιμο.