Σαλάτες

Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα

Φτιάξτε πολύχρωμη σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα. Είναι πολύ εύκολο να ετοιμαστεί.

Καταρχάς βράζουμε τα φασόλια για 5 λεπτά, κατεβάζουμε απο την φωτιά, και τα ξεπλένουμε.

Στην συνέχεια τα βάζουμε να βράσουν ξανα με καθαρό νερό για περίπου 25 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια (το ξερό και τα φρέσκα)

Σαλάτα με σολομό και ζυμαρικά, πανδαισία χρωμάτων!

Αυτή η πολύχρωμη σαλάτα με σολομό και ζυμαρικά είναι ένα απο τα αγαπημένα μου πιάτα όταν θέλω να μαγειρέψω κάτι υγιεινό, ελαφρύ και κυρίως γρήγορα. Η συνταγή είναι πραγματικά πολύ εύκολη, δεν θα χρειαστείτε συνολικά πάνω από 10 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε. Δηλαδή μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά θα έχετε έτοιμα τα πάντα για τη σαλάτα σας. 

Πρώτα βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σε βραστό νερό. Εμένα μου αρέσουν οι βίδες αλλά δοκιμάστε εσείς ότι προτιμάτε. 

Ρώσικη σαλάτα

Η ρώσικη σαλάτα είναι μια από τις ωραιότερες και πιο γευστικές προτάσεις για μπουφέ ή και για το τραπέζι. Θα δούμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ρώσικη σαλάτα. Καταρχήν, βράζουμε τα λαχανικά μας και τα σουρώνουμε. Παράλληλα, βράζουμε το αυγό ώστε να γίνει σφιχτό, και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Βράζουμε, επίσης, τις πατάτες και τις λειώνουμε σαν πουρέ.

Πατατοσαλάτα με κοτόπουλο, μπέικον, ελιές και μουστάρδα

Μια καταπληκτική πατατοσαλάτα με μπέικον, κοτόπουλο, μουστάρδα, κρασί, ελιές και μυρωδικά που προετοιμάζεται πολύ πολύ γρήγορα και είναι κατάλληλη και για το γιορτινό τραπέζι μας.

Πλένουμε καλά τις πατάτες με ένα σκληρό σφουγγάρι σε ζεστό νερό ώστε να φύγουν από τα χώματα.

Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι τρυπιούνται εύκολα με ένα μαχαίρι. Προσοχή: οι πατάτες δεν πρέπει να γίνουν μαλακές. Αν συμβεί αυτό, τότε το αποτέλεσμα αντί για πατατοσαλάτα θα είναι πουρές! :)

Σαλάτα με παντζάρια

Μία πρωτότυπη σαλάτα με παντζάρια, γαούρτι και καρύδια!

Καθαρίζουμε και τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα παντζάρια, τα καρότα και το ξινόμηλο. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά .

Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και προσθέτουμε το ξύδι.

Πολύχρωμη σαλάτα με κρουτόν

Για αυτή τη σαλάτα, θα φτιάξουμε σπιτικά κρουτόν από μπαγιάτικο ψωμί. Είναι πολύ εύκολο αλλά αν βαριόμαστε χρησιμοποιούμε έτοιμα κρουτόν...


Αρχικά, για να φτιάξουμε τα κρουτόν, βγάζουμε την κόρα από το μπαγιάτικο ψωμί, και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.


Παίρνουμε ένα μπωλ, βάζουμε το μισό ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο και τα κομματάκια του ψωμιού και τα ανακατεύουμε καλά.

Ταραμοσαλάτα

Η παραδοσιακή ταραμοσαλάτα της Καθαρής Δευτέρας!!!

Μουσκεύουμε το ψωμί σε λίγο νερό μέχρι να μουλιάσει. Το στίβουμε μέσα στις παλάμες μας.

Βάζουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι και το μισό λάδι στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για λίγο μέχρι να ενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το ψωμί λίγο λίγο και το υπόλοιπο λάδι.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Πατατοσαλάτα με ελιές

Η πατατοσαλάτα είναι ορεκτικό αλλά και κυρίως πιάτο όταν κάνουμε δίαιτα. Εδώ θα δούμε μια εύκολη συνταγή για πατατοσαλάτα με ελίτσες και αγγουράκια τουρσί.

Τονοσαλάτα

Η τονοσαλάτα είναι μια διαιτική σαλάτα, που φτιάχνετε πολύ εύκολα και μπορεί να σερβιριστεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Για να φτιάξουμε την τονοσαλάτα θα κάνουμε την εξής διαδικασία:

Πλένουμε καλά το μαρούλι με νερό και ξύδι. Το αφήνουμε για λίγο να στραγγίξει.

Σε ένα μεγάλο πορσελάνινο μπολ ψιλοκόβουμε το μαρούλι.

Κρητικός Ντάκος

Ο παραδοσιακός κρητικός ντάκος εμφανίζεται σε διάφορες παραλλαγές. Μία απο αυτές είναι η παρακάτω συνταγή.

Παίρνουμε την κριθαροκουλούρα και την βρέχουμε ελαφρά για να μαλακώσει.

Περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο φροντίζοντας να καλύψει όσο μεγαλυτερη επιφάνεια γίνεται χωρίς όμως να ρίξουμε μεγάλη ποσότητα.

Σαλάτα με ρόκα και σπανάκι

Θα δούμε μία υπέροχη σαλάτα, με έναν καταπληκτικό συνδιασμό διαφορετικών υλικών.

Καθαρίζουμε το σπανάκι και την ρόκα και πετάμε τα κοτσάνια.

Τα πλένουμε πολύ καλά με νερό και ξύδι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

Κόβουμε τα λαχανικά με το χέρι για να μην μας μαραθούν και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πορσελάνινο μπολ σερβιρίσματος.

Σαλάτα χωριάτικη

Η χωριάτικη σαλάτα ή αλλιώς ελληνική, συνοδεύει κάθε ελληνικό τραπέζι αλλα και μουφέ!

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλαγές. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε την πιο κλασική.

Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια , το αγγούρι σε ροδέλες, και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Το ίδιο κάνουμε και με την πιπεριά.

Σαλάτα του Σεφ

Η σαλάτα του σεφ αποτελεί μία εύκολη λύση για μπουφέ και για παιδικά πάρτυ. Τα παιδιά ξετρελαίνονται για αυτήν την σαλάτα.

Για να την φτιάξουμε ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

Σε ένα μεγάλο πορσελάνινο μπολ σερβιρίσματος βάζουμε το μαρούλι.

Κόβουμε το παριζάκι, την ντομάτα και το αγγούρι σε μικρά κυβάκια.

Πολίτικη σαλάτα

Αυτή η σαλάτα είναι πολίτικη, και συνδυάζει τη φρεσκάδα του γιαουρτιού με την γλυκύτητα του λάχανου και της πιπεριάς. Συνοδεύει εύκολα κάθε φαγητό. Η διαδικασία είναι απλή: Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη. Βάζουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα βαζάκι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Μεσογειακή σαλάτα

Θα φτιάξουμε μια σαλάτα που μοιάζει με τη χωριάτική αλλά έχει λίγο πιο «μεσογειακή» γεύση. Είναι σούπερ όμως, θα το δείτε!

Καθαρίζουμε τα αγγούρια και τις νομάτες, και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Κόβουμε τις πιπεριές κατακόρυφα σε στενές λωρίδες.

Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε κατακόρυφα σε λεπτές φέτες, ώστε να σχηματιστούν τα γνωστά «δαχτυλίδια».

Τρίβουμε τη φέτα.

Σαλάτα για δύο

Θα φτιάξουμε μια γρήγορη αλλά θαυμάσια σαλάτα με απλά υλικά, για να φάμε με το αμόρε μας ;)

Βράζουμε τα αυγά μας σε νερό για 5-6 λεπτά.

Παράλληλα, πλένουμε τις ντομάτες, το αγγούρι και την πιπεριά και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Παίρνουμε ένα μπωλ και βάζουμε μέσα τα κομματάκια του αγγουριού, της ντομάτας και της πιπεριάς.

Σαλάτα Ρόκα -Παρμεζάνα

Πλένουμε την ρόκα και την στραγγίζουμε καλά. Την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα ή τα ντοματίνια.Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο ξύδι μπαλσάμικο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουκουνάρι και στο τέλος την τριμμένη παρμεζάνα.

Ανακατεύουμε καλά.

Εάν θέλουμε στολίζουμε το πιάτο με λεπτές φέτες παρμεζάνας

Φατούς (ΛΙΒΑΝΟΣ)

Κόβουμε όλα τα υλικά σε μικρά τετραγωνάκια.
Τον δύοσμο, τον βασιλικό και τον μαιντανό τα ψιλοκόβουμε καλά.

Προσπαθούμε να χωρίσουμε τις πίτες στην μέση και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στο γκρίλ του φούρνου μέχρι να κοκκινίσουν και από τις δύο μεριές.

Αφού έχουμε βάλει όλα τα υλικά μέσα σε μια σαλατιέρα, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι,το χύμο από τα λεμόνια και το λάδι.