Σούπες

Θρεπτική κοτόσουπα, ιδανική για το κρυολόγημα

Περίεργος ο καιρός. Μία ζέστη, μία κρύο κι εμείς να μην ξέρουμε τι να βάλουμε. Αποτέλεσμα; Κρυολόγημα. Δε θέλει άλλωστε και πολύ ο άνθρωπος να το τσιμπήσει το μικρόβιο. Και να ο βήχας, να ο πονόλαιμος και ο πυρετός. Προφανώς και δε θέλει κανείς να φάει τίποτα τέτοιες ώρες. Αλλά αν πρέπει να πάρεις φάρμακα για να γίνεις καλά, σίγουρα θα πρέπει να φας κάτι τονωτικό για να σε ανακουφίσει και φυσικά να σε τονώσει. Και κάπου εδώ εμφανίζεται η κοτόσουπα. Γιατί τι άλλο ποιο ελαφρύ θα μπορούσε κανείς να ζητήσει για την αρρώστια; Τίποτα! Η κοτόσουπα είναι θρεπτική και δυναμωτική. Κοινώς είναι ό,τι πρέπει για τέτοιες περιπτώσεις!

Τραχανάς σούπα με φέτα

Παραδοσιακή ελληνική συνταγή είναι ο τραχανάς, ιδανικός για τον χειμώνα και το κρύο. Εδώ χρησιμοποιούμε έτοιμο ξυνό τραχανά από το σούπερ μάρκετ, αν και να ξέρετε ότι μπορείτε να φτιάξετε και τραχανά μόνοι σας. Αλλωστε ο τραχανάς είναι σπιτικό ζυμαρικό. Η παρακάτω συνταγή είναι για 4 άτομα και τρώτε το πολύ σε 20 λεπτά.

Σούπα με μοσχάρι και τραχανά

Καταπληκτική, ανεπανάληπτη και εντελώς πατροπαράδοτη συνταγή για σούπα μοσχάρι με τραχανά που θα σας ανοίξει το λαιμό και θα σας κάνει να βελάζετε σαν τα αρνιά στα όρη της Αρκαδίας. Πιστέψτε με.

Πλύντε τα κομμάτια του μοσχαριού.

Πάρτε μια χύτρα, βάλτε μέσα το μοσχάρι και νερό ίσα να το καλύψει και με ανοικτό καπάκι βάλτε στο φουλ το μάτι της κουζίνας να πάρει βράση.

Στο μεταξύ, καθαρίστε τις 2 πατάτες, το κρεμμύδι και την ντομάτα. Αν θέλετε τη σούπα πιο κόκκινη απλά βάλτε και άλλη ντομάτα. Μην τα κόψετε, ολόκληρα θα μπουν μέσα.

Ντοματόσουπα

Τα κρύα βράδια του χειμώνα μπορούμε να φτιάξουμε νόστιμες σούπες με λίγα και αγνά υλικά.

Για να φτιάξουμε την ντοματόσουπα πρώτα αλέθουμε τις ντομάτες στο μπλέντερ.

Βάζουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το νερό και λίγο αλάτι και πιπέρι σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν.

Μόλις αρχίσει το νερό να βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι.

Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι.

Φακές σούπα

Οι φακές είναι μια παραδοσιακή και νόστιμη σούπα για όλη την οικογένεια.

Καταρχήν, πλένουμε τις φακές.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τις φακές με το κρασί, το τριμμένο κρεμμυδάκι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.