Ζυμαρικά

Το σουφλέ της πολυάσχολης, γρήγορο και νόστιμο

Θυμάμαι τη μάνα μου να μας ρωτάει αποβραδίς, εκείνο το κλασικό «Και τι μαγειρεύουν αύριο;»
Οι απαντήσεις που έπαιρνε ποικίλες . Τι μουσακάδες, τι παστίτσια, τι μοσχαράκια κοκκινιστά με πουρέ. Λέγαμε τα γούστα μας για να γυρίσουμε με χαρά την επόμενη μέρα και να βρούμε στο τραπέζι ένα ηρωικό σπανακόρυζο καθώς είχε τελευταία στιγμή θυμηθεί ότι ήταν η νηστεία του Οσίου Πατάπιου ή δεν ξέρω και γω ποιου άλλου. Κι εμείς βαφτίζαμε το σπανακόρυζο μουσακά για να πάει ευκολότερα κάτω.

Ταλιατέλες με κιμά, μανιτάρια και φασκόμηλο

Αυτή εδώ είναι μια καταπληκτική συνταγή για ταλιατέλες με ελαφριά και μυρωδάτη σάλτσα από κιμά, μανιτάρια και φασκόμηλο. Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τα πράσα και τα μανιτάρια και αφήνουμε να σωταριστούν για 4-5 λεπτά. Μόλις τα δούμε να μαραίνονται, τα σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Σαλάτα με σολομό και ζυμαρικά, πανδαισία χρωμάτων!

Αυτή η πολύχρωμη σαλάτα με σολομό και ζυμαρικά είναι ένα απο τα αγαπημένα μου πιάτα όταν θέλω να μαγειρέψω κάτι υγιεινό, ελαφρύ και κυρίως γρήγορα. Η συνταγή είναι πραγματικά πολύ εύκολη, δεν θα χρειαστείτε συνολικά πάνω από 10 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε. Δηλαδή μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά θα έχετε έτοιμα τα πάντα για τη σαλάτα σας. 

Πρώτα βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σε βραστό νερό. Εμένα μου αρέσουν οι βίδες αλλά δοκιμάστε εσείς ότι προτιμάτε. 

Σολομός με μακαρόνια α λα κρεμ, σκέτο όνειρο

Ο σολομός είναι... ακριβό ψάρι αλλά όταν το αντέχει η τσέπη σας και θέλετε να μαγειρέψετε κάτι διαφορετικό, σπέσιαλ και γευστικό, είναι η κατάλληλη πρώτη ύλη. Αυτή εδώ η συνταγή είναι για να τον μαγειρέψετε με ζυμαρικά -κατά προτίμηση σπαγγέτι αλλά εσείς βάλτε ότι άλλο σας αρέσει- μέσα σε μια πλούσια αλλά και πολύ εύκολη σάλτσα κρέμας γάλακτος. Στο τέλος της συνταγής θα ανακατέψετε τα ζυμαρικά με το σολομό α λα κρεμ, οπότε θα χρειαστείτε ένα πολύ βαθύ τηγάνι!

Καταρχήν, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες: 1 λίτρο νερό και 1 κουταλιά αλάτι για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικού.

Λιγκουίνι με γαρίδες

Αυτή η μακαρονάδα είναι πολύ νόστιμη και προπαντώς πολυ gourmet! Βράζουμε τα λιγκουίνι και με 1 κουταλιά αλάτι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και τις γαρίδες . Σκεπάζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Οι γαρίδες θα βγάλουν ζουμί καθώς θα βράζουν.

Το εύκολο παστίτσιο της Ελένης

Συνταγές για παστίτσιο υπάρχουν πολλές. Αυτή εδώ όμως, είναι μια συνταγή για σχετικά εύκολο παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι που βγαίνει σκέτη μούρλια. Όποιος το' φαγε, ήθελε κι άλλο, κι άλλο...

Μακαρόνια με γαρίδες και κολοκυθάκια

Θα φτιάξουμε μια γκουρμέ μακαρονάδα, με γαρίδες, ουζάκι και απαλό κολοκυθάκι, σκέτη μούρλια! Ξεκινάμε την εκτέλεση. Αν οι γαρίδες δεν είναι καθαρισμένες, τις καθαρίζουμε, αν και τις περισσότερες φορές το κατεψυγμένο γαριδάκι είναι καθαρισμένο... Σε ένα τηγάνι, βράζουμε τις γαρίδες με μια κουταλιά της σούπας λάδι μέχρι να βγάλουν αρκετό ζουμάκι.

Κανελόνια με τυριά και αλλαντικά

Τα κανελόνια είναι μια καταπληκτική συνταγή για όλη την οικογένεια, μα πάνω απ' όλα για τα παιδιά που τρελαίνονται να γεμίζουν τα κανελόνια με τη γέμιση! Κανονικά, φτιάχνονται με κιμά, αλλά θα δούμε μια παραλλαγή για κανελόνια με τυριά και αλλαντικά, έξτρα σπέσιαλ!

Πρώτα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

Ευκολα μακαρόνια με τόνο και κάπαρη

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσουμε τα μακαρόνια με τόνο και κάπαρη, με μια γεύση που να χαίρεσαι! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι ζυμαρικό προτιμάτε, εμείς απολαύσαμε τον τόνο με σπαγγέτι.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με νερό και με αρκετό αλάτι.

Σε ένα μπωλ βάζουμε τον τόνο και τον κάνουμε κομματάκια όσο μικρά θέλουμε. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την κάπαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και αμέσως μετά τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, την οποία όμως έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά.

Βίδες pesto για φοιτητές

Βράζετε μισή κατσαρόλα με νερό & ρίχνετε μισή κουταλιά της σούπας αλάτι. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το νερό ρίχνετε το τριβελάκι (βίδες). Βράζετε για περίπου 10' & έπειτα σουρώνετε.

Στη κατσαρόλα που ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά ρίχνετε 1 βαζάκι σάλτσα pesto της barilla & ανακατεύετε για 5'. Έπειτα ρίχνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο & ανακατεύετε για άλλα 5'.

Οι βίδες είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

*Καλή σας όρεξη !!*