Ζυμαρικά

Το σουφλέ της πολυάσχολης, γρήγορο και νόστιμο

Θυμάμαι τη μάνα μου να μας ρωτάει αποβραδίς, εκείνο το κλασικό «Και τι μαγειρεύουν αύριο;»
Οι απαντήσεις που έπαιρνε ποικίλες . Τι μουσακάδες, τι παστίτσια, τι μοσχαράκια κοκκινιστά με πουρέ. Λέγαμε τα γούστα μας για να γυρίσουμε με χαρά την επόμενη μέρα και να βρούμε στο τραπέζι ένα ηρωικό σπανακόρυζο καθώς είχε τελευταία στιγμή θυμηθεί ότι ήταν η νηστεία του Οσίου Πατάπιου ή δεν ξέρω και γω ποιου άλλου. Κι εμείς βαφτίζαμε το σπανακόρυζο μουσακά για να πάει ευκολότερα κάτω.

Ταλιατέλες με κιμά, μανιτάρια και φασκόμηλο

Αυτή εδώ είναι μια καταπληκτική συνταγή για ταλιατέλες με ελαφριά και μυρωδάτη σάλτσα από κιμά, μανιτάρια και φασκόμηλο. Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τα πράσα και τα μανιτάρια και αφήνουμε να σωταριστούν για 4-5 λεπτά. Μόλις τα δούμε να μαραίνονται, τα σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Σαλάτα με σολομό και ζυμαρικά, πανδαισία χρωμάτων!

Αυτή η πολύχρωμη σαλάτα με σολομό και ζυμαρικά είναι ένα απο τα αγαπημένα μου πιάτα όταν θέλω να μαγειρέψω κάτι υγιεινό, ελαφρύ και κυρίως γρήγορα. Η συνταγή είναι πραγματικά πολύ εύκολη, δεν θα χρειαστείτε συνολικά πάνω από 10 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε. Δηλαδή μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά θα έχετε έτοιμα τα πάντα για τη σαλάτα σας. 

Πρώτα βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σε βραστό νερό. Εμένα μου αρέσουν οι βίδες αλλά δοκιμάστε εσείς ότι προτιμάτε. 

Σολομός με μακαρόνια α λα κρεμ, σκέτο όνειρο

Ο σολομός είναι... ακριβό ψάρι αλλά όταν το αντέχει η τσέπη σας και θέλετε να μαγειρέψετε κάτι διαφορετικό, σπέσιαλ και γευστικό, είναι η κατάλληλη πρώτη ύλη. Αυτή εδώ η συνταγή είναι για να τον μαγειρέψετε με ζυμαρικά -κατά προτίμηση σπαγγέτι αλλά εσείς βάλτε ότι άλλο σας αρέσει- μέσα σε μια πλούσια αλλά και πολύ εύκολη σάλτσα κρέμας γάλακτος. Στο τέλος της συνταγής θα ανακατέψετε τα ζυμαρικά με το σολομό α λα κρεμ, οπότε θα χρειαστείτε ένα πολύ βαθύ τηγάνι!

Καταρχήν, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες: 1 λίτρο νερό και 1 κουταλιά αλάτι για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικού.

Λιγκουίνι με γαρίδες

Αυτή η μακαρονάδα είναι πολύ νόστιμη και προπαντώς πολυ gourmet! Βράζουμε τα λιγκουίνι και με 1 κουταλιά αλάτι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και τις γαρίδες . Σκεπάζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Οι γαρίδες θα βγάλουν ζουμί καθώς θα βράζουν.

Το εύκολο παστίτσιο της Ελένης

Συνταγές για παστίτσιο υπάρχουν πολλές. Αυτή εδώ όμως, είναι μια συνταγή για σχετικά εύκολο παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι που βγαίνει σκέτη μούρλια. Όποιος το' φαγε, ήθελε κι άλλο, κι άλλο...

Μακαρόνια με γαρίδες και κολοκυθάκια

Θα φτιάξουμε μια γκουρμέ μακαρονάδα, με γαρίδες, ουζάκι και απαλό κολοκυθάκι, σκέτη μούρλια! Ξεκινάμε την εκτέλεση. Αν οι γαρίδες δεν είναι καθαρισμένες, τις καθαρίζουμε, αν και τις περισσότερες φορές το κατεψυγμένο γαριδάκι είναι καθαρισμένο... Σε ένα τηγάνι, βράζουμε τις γαρίδες με μια κουταλιά της σούπας λάδι μέχρι να βγάλουν αρκετό ζουμάκι.

Κανελόνια με τυριά και αλλαντικά

Τα κανελόνια είναι μια καταπληκτική συνταγή για όλη την οικογένεια, μα πάνω απ' όλα για τα παιδιά που τρελαίνονται να γεμίζουν τα κανελόνια με τη γέμιση! Κανονικά, φτιάχνονται με κιμά, αλλά θα δούμε μια παραλλαγή για κανελόνια με τυριά και αλλαντικά, έξτρα σπέσιαλ!

Πρώτα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

Ευκολα μακαρόνια με τόνο και κάπαρη

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσουμε τα μακαρόνια με τόνο και κάπαρη, με μια γεύση που να χαίρεσαι! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι ζυμαρικό προτιμάτε, εμείς απολαύσαμε τον τόνο με σπαγγέτι.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με νερό και με αρκετό αλάτι.

Σε ένα μπωλ βάζουμε τον τόνο και τον κάνουμε κομματάκια όσο μικρά θέλουμε. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την κάπαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και αμέσως μετά τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, την οποία όμως έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά.

Βίδες pesto για φοιτητές

Βράζετε μισή κατσαρόλα με νερό & ρίχνετε μισή κουταλιά της σούπας αλάτι. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το νερό ρίχνετε το τριβελάκι (βίδες). Βράζετε για περίπου 10' & έπειτα σουρώνετε.

Στη κατσαρόλα που ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά ρίχνετε 1 βαζάκι σάλτσα pesto της barilla & ανακατεύετε για 5'. Έπειτα ρίχνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο & ανακατεύετε για άλλα 5'.

Οι βίδες είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

*Καλή σας όρεξη !!*

Τριβελάκι ναπολιτάνα για φοιτητές

Βράζετε μισή κατσαρόλα με νερό & ρίχνετε μισή κουταλιά της σούπας αλάτι. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το νερό ρίχνετε το τριβελάκι (βίδες). Βράζετε για περίπου 10' & έπειτα σουρώνετε. Στη κατσαρόλα που ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ρίχνετε 1 βαζάκι σάλτσα ναπολιτάνα της barilla & ανακατεύετε για 5'. Έπειτα ρίχνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο & ανακατεύετε για άλλα 5'. Σερβίρετε το τριβελάκι & ρίχνετε από πάνω όσο κεφαλοτύρι (ή όποιο άλλο τυρί) θέλετε. *Καλή σας όρεξη !*

Πέννες φούρνου carbonara για φοιτητές

Βράζετε μισή κατσαρόλα περίπου με νερό ενώ ρίχνετε μισή κουταλιά της σούπας αλάτι.

Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνετε τη φόρμα με τα (ωμά) μακαρόνια στο νερό & τα βράζετε για περίπου 15-20' (κατά προτίμηση) ή σύμφωνα με τις οδηγίες βρασίματος που αναγράφονται στη συσκευασία.

Αφού βράσουν οι πέννες τις σουρώνετε & τις βρέχετε με λίγο κρύο νερό (κάτω από τη βρύση).

Στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το ψιλοκομμένο μπέϊκον & μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι στη κατσαρόλα η οποία ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά.

Τορτελίνια με τυρί

Βράζουμε τορτελινια για 20 λεπτά περίπου. Όταν βράσουν καλά, τα σουρώνουμε.

Μετά σε ένα πυρέξ βάζουμε το τριμμένο τυρί, λίγο μπέικον και μανιτάρια  από πάνω.

Βάζουμε τα τορτελινια μας και μετά προσθέτουμε και την κρεμά γάλακτος και  ξανά από πάνω  βάζουμε ιδία υλικά (μανιτάρια, τριμμένο τυρί και το μπέικον)

Μετά τα βάζουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά και τα τορτελίνια είναι έτοιμα

Νηστίσιμη Μακαρονάδα Με Γαρίδες

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣ.

ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΜΑΪΝΤΑΝΟ,ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ.

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΣΩΤΑΡΙΣΤΟΥΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ.

ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ.

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΠΕΛΤΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ.

ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΗΞΕΙ. 2' ΠΡΙΝ ΤΗ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ.

Μακαρόνια με κοτόπουλο στο φούρνο

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ. ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΙ ΛΙΓΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ, ΤΑ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ. ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ Κ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥ. ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΤΟ ΑΡΑΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΜΕ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ Κ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΖΟΥΜΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ.(ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ Κ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΨΗΝΕΤΑΙ).

Μακαρονάδα με γαρίδες, αστακό και καβούρι

Βραζουμε τα μακαρονια, τα καιμε με το λαδι και τα αφηνουμε στην ακρη για να ετοιμασουμε την σαλτσα.

Λαζάνια με σπανάκι

Για να φτιάξουμε τα λαζάνια με σπανάκι ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.

Καταρχήν ζεματίζουμε ελαφρά τα λαζάνια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε για 2 λεπτά ένα ένα τα λαζάνια. Τα βγάζουμε απο την κατσαρόλα αλλα φροντίζουμε να μην τα τοποθετήσουμε το ένα πάνω στο άλλο γιατί θα κολλήσουν.

Ρύζι με μαλλιά αγγέλου

Αρχικά από ότι κρέας βράσουμε κρατάμε το νέρο. Σε ένα τηγάνι (θα ήταν καλό να είναι βαθύ) βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα μαλλιά μέχρι να ροδίσουν προσοχή μην κάουν, ρίχνουμε το ρύζι το κρέας, το κρασί, τα μανιτάρια τον κύβο και το ανάλογο νερό για κάθε κούπα ρύζι 2 κούπες νέρο, το ανακατέβουμε συνέχεια μέχρι να βράσει θα χρειαστούμε λίγο παραπάνω νέρο από ότι χρειάζεται, λίγο πριν βράσει το σβήνουμε και έχει πιεί το νερό βέβαια, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε κανά τέταρτο μετά είναι έτοιμο να το απολαύσουμε

Μακαρόνια με κοτόπουλο, κοκκινιστό με γαρύφαλλο και βασιλικό

Αυτή εδώ είναι μια μυρωδάτη συνταγή για μακαρόνια με κοκκινιστό κοτόπουλο, όπου στη σάλτσα δεσπόζει το γαρύφαλλο και ο βασιλικός, ανάμεσα σε άλλα μπαχαρικά... Σκέτη μούρλια!

Αρχικά, βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κομμάτια του κοτόπουλου με το τριμμένο κρεμμυδάκι. Εγώ αφαιρώ την πέτσα του κοτόπουλου, αλλά αυτά είναι προτιμήσεις...

Σουφλέ με ταλιατέλες

Να μια ωραία συνταγή για σουφλέ με παρμεζάνα και ταλιατέλες.

Παίρνουμε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το μισό βούτυρο και τη μισή παρμεζάνα από τα υλικά μας.

Μόλις λειώσει καλά η παρμεζάνα, κοσκινίζουμε σιγά σιγά το αλεύρι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.

Σπαγγέτι με καπνιστό σολομό

Αυτή η καταπληκτική συνταγή για σπαγγέτι με καπνιστό σολομό θα ενθουσιάσει όποιον την δοκιμάσει!

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη!

Καταρχήν βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.

Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τον σολωμό κομμένο σε κομματάκια και φροντίζουμε να ζεματιστεί ελαφρά και απο τις δύο μεριές.

Το παστίτσιο της τεμπέλας

Το παστίτσιο της τεμπέλας είναι μία εύκολη συνταγή και πρωτοτυπη!

Σε ένα ταψι απλώνουμε το βούτυρο προσέχοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια του σκεύους.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά άψητα απο πάνω.

Ανακατεύουμε το γάλα με το νερό και λίγο μοσχοκάρυδο, και τα αδειάζουμε στο πυρέξ προσέχοντας να απλωθούν παντού.

Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και πασπαλίζουμε με τα τυριά.

Η μακαρονάδα της τεμπέλας

Μια μακαρονάδα για τις τεμπέλες ή τους τεμπέληδες...Τεμπέλικη!

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε το βούτυρο προσέχοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια του σκεύους.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά άψητα απο πάνω.

Ανακατεύουμε το γάλα με το νερό και τα αδειάζουμε στο πυρέξ προσέχοντας να απλωθούν παντού.

Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και πασπαλίζουμε με τα τυριά.

Πένες αλα κρεμ με τόνο

Σήμερα, δοκιμάσαμε μια αυτοσχέδια συνταγή για πένες αλα κρεμ με τόνο, και προέκυψε σκέτη απόλαυση! Να τι κάνουμε:

Βράζουμε τις πένες σε νερό με αλάτι. Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις σουρώνουμε λίγο πριν είναι έτοιμες.

Κανελόνια με σπανάκι

Θα δούμε μια σούπερ συνταγή για κανελόνια με γέμιση σπανάκι, τυριά και αλλαντικά, σκέτη μούρλια! Η πλάκα είναι ότι είναι σχετικά απλή!

Πρώτα, ετοιμάζουμε τη γέμιση των κανελονιών:

Κοφτό μακαρονάκι με ελιές και φέτα

Μια γρήγορη συνταγή για σάλτσα με κοφτό μακαρονάκι.

Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε το τριμμένο σκόρδο και το κρεμμυδάκι για 2 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την κανέλα και το βασιλικό και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Πένες σουφλέ

Οι πένες σουφλέ είναι ουσιαστικά μια σχετικά εύκολη και χωρίς κρέας συνταγή ζυμαρικών για κάθε περίσταση.

Καταρχήν, βράζουμε τις πένες για 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε καλά.

Επίσης, χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Θα τα χρειαστούμε και τα δύο.

Αρχικά, σε ένα κατσαρολάκι, ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.

Μακαρόνια με χωριάτικο λουκάνικο

Τα μακαρόνια είναι το αγαπημένο μου φαγητό, επειδή μπορούμε να τα συνδυάσουμε με ότι σάλτσα θέλουμε. Θα δούμε μια καταπληκτική συνταγή για μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα με κομμάτια από χωριάτικο λουκάνικο.

Κόβουμε το λουκάνικο σε λίγο χοντρές ροδέλες. Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμυδάκι στον τρίφτη.

Σπαγγέτι με κόκκινη πιπεριά

Θα δούμε μια εύκολη και σούπερ συνταγή για σπαγγέτι με λευκή σάλτσα και κόκκινη πιπεριά, για να σπάει τη μονοτονία στο πιάτο μας! Βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 6 λεπτά. Σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε τα μακαρόνια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά μας και την ανακατεύουμε με τα μακαρόνια.

Μακαρόνια φούρνου

Αυτήν την συνταγή την δοκιμάσαμε ένα Σαββάτο μεσημέρι που θέλαμε να φάμε μια μακαρονάδα φούρνου στα γρήγορα. Τελικά τα μακαρόνια μας βγήκαν πολύ εύγευστα και ελαφριά (χωρίς λάδι), όπως θα δείτε κι εσείς, αν δοκιμάσατε αυτή τη συνταγή!