Υλικά Συνταγής
Σε πολλά γλυκά και όχι μόνο, πολλές συνταγές αναφέρουν να χρησιμοποιήσουμε αλυσίβα ή αλλιώς σταχτόνερο! Πολλές φορές όμως δεν αναφέρουν πως μπορούμε να τη φτιάξουμε. Εδώ θα δούμε πως θα τη φτιάξουμε πολύ εύκολα ώστε να τη φυλάξουμε στο ψυγείο για αρκετό καιρό.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή:
Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα τη στάχτη. Ανακατεύουμε για λίγο και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη στάχτη να κατασταλάξει. Αφού γίνει αυτό, τη σουρώνουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Η αλυσίβα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αμέσως μετά την παρασκευή της.