Αλυσίβα (σταχτόνερο)

Συνταγή από eleni | Ενημερώθηκε στις 10/01/2022

Σε πολλά γλυκά και όχι μόνο, πολλές συνταγές αναφέρουν να χρησιμοποιήσουμε αλυσίβα ή αλλιώς σταχτόνερο! Πολλές φορές όμως δεν αναφέρουν πως μπορούμε να τη φτιάξουμε. Εδώ θα δούμε πως θα τη φτιάξουμε πολύ εύκολα ώστε να τη φυλάξουμε στο ψυγείο για αρκετό καιρό.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα τη στάχτη. Ανακατεύουμε για λίγο και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη στάχτη να κατασταλάξει. Αφού γίνει αυτό, τη σουρώνουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Η αλυσίβα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αμέσως μετά την παρασκευή της.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (12 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής

Οι νέες συνταγές μας