Αμυγδαλωτά

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε υπέροχα νησιώτικα αμυγδαλωτά.

Καταρχήν χτυπάμε στο μίξερ τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν μία πάστα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την ζάχαρη , την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις ενοποιηθούν τα υλικά μας προσθέτουμε τα ασπράδια και χτυπάμε μέχρι να γινει ένα ομοιόμορφο μίγμα, εύκολο στο πλάσιμο.

Τοποθετούμε την ζύμη μας σε ένα μπολ και την ζυμώνομε βρέχοντας τα χέρια μας με λίγο ανθότυρο.

Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια σχηματίζοντας μικρές "μπουκιές" τοποθετόντας στο κέντρο τους απο ένα αμύγδαλο (προαιρετικά).

Σε ένα ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα αμυγδαλωτά μας σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Βγάζουμε τα αμυγδαλωτά απο τον φούρνο και όσο είναι ζεστά τα ραντίζουμε με ανθότυρο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Διατηρούνται σε κλειστό μπολ για να μην στεγνώσουν.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: 

Σχόλια

telia!


Βρείτε τις συνταγές μας παντού