Cheesecake με βύσσινο και φράουλα, όνειρο!

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Για τους Αμερικανούς, η 30η Ιουλίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα του Cheesecake! Παράξενο κι όμως αληθινό, όπως και τόσες άλλες «ημέρες» που γιορτάζονται. Βέβαια, τόσο αυτοί όσο κι εμείς οι Έλληνες, δεν περιμένουμε να φάμε αυτό το εξαίσιο γλυκό μόνο μια φορά το χρόνο! Άλλωστε η παρασκευή του είναι ιδιαίτερα οικονομική, εύκολη και γρήγορη.

Συνταγές υπάρχουν πολλές. Άλλες εύκολες, άλλες πιο περίπλοκες. Εμείς, στο supersyntages.gr διαλέξαμε μια σχετικά ελαφριά κι εύκολη συνταγή για cheesecake, που μπορείτε να σερβίρετε στο σπίτι σας σε κάθε περίσταση. Είναι οικονομικό και γρήγορο, έχει ωραία όψη στο σερβίρισμα και φυσικά η γλυκόξινη γεύση του μας θυμίζει την ουσία της ίδιας της ζωής. Ας δούμε όμως τη συνταγή!

Για τη βάση:

Τρίβουμε τα μπισκότα. Σε ένα μπρίκι λιώνουμε βούτυρο και μέλι. Αφού ρίξουμε τα μπισκότα στη φόρμα που θα φτιάξουμε το γλυκό, τα ανακατεύουμε καλά με το υγρό μίγμα και στρώνουμε ομοιόμορφα τη βάση του γλυκού μας. Εν συνεχεία βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί.

Για την κρέμα:

Ανακατεύουμε το Philadelphia με το ζαχαρούχο. Ρίχνουμε τμηματικά το ζαχαρούχο . Η ποσότητα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε το τυρί να διαλυθεί μα η κρέμα να μη γίνει πολύ ρευστή, γιατί δε θα στέκεται μετά στη φόρμα. Στρώνουμε εν συνεχεία την κρέμα πάνω από την μπισκοτένια βάση και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Για τη γαρνιτούρα:

Στραγγίζουμε την κονσέρβα με τα βύσσινα. Το ζωμό τους τον βράζουμε.

Σε ένα μπολ, διαλύουμε το ζελέ φράουλας στο ζωμό του βύσσινου.

Αφού διαλυθεί η σκόνη, προσθέτουμε κι ένα ποτήρι παγωμένο νερό κι ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.

Στρώνουμε τα βύσσινα ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα και σιγά σιγά ρίχνουμε και το ζελέ. Πρέπει να έχουμε «θωρακίσει» καλά με την κρέμα το ταψί, ώστε να μην περάσει το ζελέ κάτω από αυτή.

Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να στερεοποιηθεί το ζελέ.

Σερβίρουμε όσο μεγάλο κομμάτι τραβά η όρεξή μας!!!!

Tips & Tricks:

  • Η επιλογή του ζελέ φράουλας έχει γίνει ύστερα από αρκετούς πειραματισμούς. Είναι το μόνο που επιτρέπει στη γεύση του βύσσινου να αναδειχθεί όπως πρέπει. Μπορείτε βέβαια να βάλετε και ζελέ κεράσι.
  • Η ποσότητα του μπισκότου εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.  Το ίδιο ισχύει και για την ποσότητα της κρέμας που επιθυμείτε να φτιάξετε. Μπορεί η ζαχαροπλαστική να χρειάζεται τις ζυγαριές, αλλά μερικές φορές και το μάτι μας, βοηθάει!
  • Μπορείτε να αναμίξετε τα Digestive με λίγα μπισκότα κανέλλας. Δίνουν ωραίο άρωμα στη βάση του γλυκού.
  • Για πιο ελαφριά γεύση, χρησιμοποιήστε τα DIGESTIVE ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη (στο πράσινο κουτί), καθώς και τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά. Τώρα για το ζαχαρούχο γάλα δεν έχουμε πιο light εναλλακτική, αλλά υποσχόμαστε ότι θα το ψάξουμε για σας.

 

Κατηγοριοποίηση συνταγής


Βρείτε τις συνταγές μας παντού