Χαλβάς της Αλέκας

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Μία σούπερ συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο απο την Κυρία Αλέκα.

Υγειινό, γρήγορο και ελαφρύ γλυκό για όλη την οικογένεια.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει λίγο ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα έως να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Ταυτόχρονα σε διπλανό μάτι φτιάχνουμε το σιρόπι χρησιμοποιώντας τα 3 ποτήρια νερού, την ζάχαρη την κανέλα και την φλούδα λεμονιού.

Μόλις πάρει το σιρόπι μια βράση σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα που βρίσκεται το σιμιγδάλι.

Σβήνουμε και αυτό το μάτι (του σιμιγδαλιού) χωρίς να αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη ζεστή εστία και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου το μίγμα γίνει πηχτό.

Προσθέτουμε τα καρύδια και την σταφίδα στο μίγμα μας και το γυρίζουμε στην φόρμα σερβιρίσματος.

Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος. Σερβίρεται κρύος με πασπαλισμένο σουσάμι.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 


Βρείτε τις συνταγές μας παντού