Χοιρινό με σέλινο

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Πλένουμε την σελινόριζα, την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε κομμάτια κυδωνάτα. Πλένουμε το σέλινο και το κόβουμε και αυτο σε μικρά κομμάτια.

Βράζουμε το σέλινο σε αλατισμένο νερό. Το στραγγίζουμε και πετάμε το ζουμί.

Πλένουμε καλά το κρέας, και το στεγνώνουμε σε ρολό κουζίνας.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με το λάδι, ανάβουμε την φωτιά και γυριζουμε το κρέας μερικές φορές. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 3 κούπες ζεστό νερό, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Αφήνουμε το κρέας να ψηθεί καλά και να αποροφήσει μεγάλη ποσότητα απο τα υγρά του.

Όταν ψηθεί, προσθέτουμε το βρασμένο σέλινο, κουνάμε την κατσαρόλα (ποσοχή δεν ανακατεύουμε) για να εννοποιηθούν όλα τα υλικά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το λεμόνι.

Παίρνουμε λίγο ζουμί απο την κατσαρόλα, το βάζουμε μέσα στα αυγά και σιγά σιγά αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στην κατσαρόλα.

Κουνάμε με τα χέρια μας την κατσαρόλα, ώστε να ενοποιηθούν τα υλικά.

Σερβίρεται ζεστό

Το χοιρινό με σέλινο είναι έτοιμο.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Βασικά υλικά: 
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Μισή ωρίτσα προετοιμασία

Σχόλια

είναι αυτό που έψαχνα... Θα το κάνω σήμερα κιόλας, καθοτι έχει ζητηθει από τον σύζυγο!! Ωραια η ιδέα για το ζεματισμα στην αρχη, υποθέτω ότι είναι για να φύγει η έντονη μυρωδιά του? Μπράβο!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Μοιραστείτε το!


Βρείτε τις συνταγές μας παντού