Χούμους

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Το χούμους είναι μια παραδοσιακή λιβανέζικη συνταγή για σαλάτα που συνοδεύει το τοπικό ψωμί και υπάρχει σε κάθε λιβανέζικο τραπέζι.

Είναι πάρα πολύ εύκολο να το φτιάξουμε και μπορούμε να "παίξουμε" με τις δοσολογίες των υλικών ανάλογα με τα γούστα μας.

Θα δούμε μία εκδοχή για την παρασκευή χούμους.

Βράζουμε καλά τα ρεβύθια και τα σουρώνουμε ελαφρά (καλό θα είναι να έχουν λίγο απο το ζουμάκι τους για να αραιωθεί λίγο το χούμους και να μην είναι παχύρευστο.

Στίβουμε τα λεμόνια και κρατάμε τον χυμό τους.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνουν ένας πολτός. Βάζουμε όσο αλάτι και όση πάπρικα θέλουμε.

Διατηρούμε το χούμους στο ψυγείο και τον βγάζουμε απο το ψυγείο αρκετή ώρα πρίν σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με λίγη πάπρικα.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Είδος Κουζίνας: 

Σχόλια

Εικόνα: dimitris

Μιαμ μιαμ! Ενα δεκαράκι από εμένα το'χει αυτή η σαλάτα!


Βρείτε τις συνταγές μας παντού