Κεικ με ολοκληρα πορτοκαλια

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

1) Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια. Προτιμούμε αυτά που δε έχουν κερί απ'έξω. Κόβουμε τις δύο κορυφές. Τα κοβουμε στα 4 ή στα 6 (ολόκληρα, όπως είναι) και βγάζουμε τυχόν κουκούτσια. Τα πορτοκάλια τώρα, τα βάζουμε στο μούλτι(ή μπλέντερ)και τα αλέθουμε καλά να γίνουν χοντροκομμένα (όχι τεράστιααα κομμάτια).
2) Προθερμαίνω το φουρνο αρχικά στους 170 βαθμούς (αντιστάσεις). Κάνουμε τη ζύμη του κέικ όπως συνήθως. Δηλάδη στο μίξερ στη μεσσαία ταχύτητα χτυπω τα αυγά με τη ζάχαρη καλά και ρίχνω το λάδι. Σε μια λεκάνη εν τω μεταξύ ρίχνω τα υπόλοιπα στερεά υλικά, το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν, και τις βανίλιες. Αυτά τωρα τα ρίχνω στο μπολ του μίξερ εναλλάξ με το 1 ποτηρι χυμό πορτοκαλιού μονο. Κλείνω τώρα το μίξερ και με ένα κουτάλι ανακατεύω απαλά τα αλεσμένα πορτοκάλια.
3) Τη ζύμη τη βάζω σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και τη βαζω στο φούρνο (στο μεσσαίο ράφι) για 45-50 λεπτά. Το ψήσιμο εξαρτάται από το φούρνο του κάθενος μπορεί δηλαδή να πάρει λιγότερη ώρα ή περισσότερη.Αυτό το καταλαβαίνουμε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στεγνό μέσα στο κέικ μετά τα πρώτα 45 λεπτά. Αν το μαχαίρι βγει στεγνό, είναι ετοιμο, αλλιώς θέλει 5 λεπτά ακόμα.
4) Μόλις βγει το κέικ από το φούρνο το αφήνω να κρυώσει ετοιμάζοντας όμως το σιρόπι εν τω μεταξύ. Λιώνω το βούτυρο με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνω λίγο τη φωτιά και προσθέτω τον υπολοιπο χυμό. Παίρνει μια βράση 2 λεπτά και είναι έτοιμο. Κάνω λίγες τρύπες με μια οδοντογλυφίδα στο κέικ. Ρίχνω το σιρόπι λίγο-λίγο, και το αφήνω να το "πιεί". ΕΤΟΙΜΟ!!

Μην σας τρομάζει, είναι υ π έ ρ ο χ ο και πιστεύω το πιο μυρωδάτο κέικ που έχετε δοκιμάσει!! Μου την έχει δώσει μια φίλη τη συνταγή και δεν την αλλάζω με τίποτα...

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 

Σχόλια

Εικόνα: dimitris

Φαίνεται σούπερ! Και πρέπει να βγαίνει ιδιαίτερα μυρωδάτο αυτό το κέικ, αφού βάζεις τα πορτοκάλια με ολόκληρη τη φλούδα τους. Μπράβο!

Εικόνα: mary1974

Σε ευχαριστω!! Δοκιμασε το και θα με θυμηθεις. Εγω, η αρχαρια, εχω γινει διασημη με αυτο.


Βρείτε τις συνταγές μας παντού