Κόλλυβα

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Να μην σας χρειαστεί ποτέ, αλλά κι αυτό συνταγή είναι. Ορίστε λοιπόν η συνταγή για κόλλυβα!

Μουσκεύουμε το στάρι σε χλιαρό νερό απ' το βράδυ μέσα στη χύτρα.

Την άλλη μέρα το πρωί βράζουμε το στάρι στη χύτρα μισή ώρα, το σουρώνουμε, το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά πάνω σε μια πετσέτα.

Τοποθετούμε το στάρι σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, την ζάχαρη άχνη και τη φρυγανιά.

Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο πυρέξ.

Ρίχνουμε από πάνω τη φρυγανιά, έπειτα το αλεύρι και τέλος κοσκινίζουμε την άχνη.

Αν θέλουμε στολίζουμε την επιφάνεια με κουφέτα άσπρα και ασημένια, καθώς και με λίγους ξηρούς καρπούς και σπόρους απ' το ρόδι.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 


Βρείτε τις συνταγές μας παντού