Κρέπες γλυκιές

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Εύκολες κρέπες που συνδυάζονται με γλυκιά γέμιση.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με πολύ λίγο αλάτι – στην μύτη του κουταλιού και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και το βούτυρο που το έχουμε λιώσει (μπορείτε και στα μικροκύματα για λίγα δευτερόλεπτα) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί το μίγμα για τις κρέπες.

Ζεσταίνουμε πάνω στο μάτι ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει απλώνουμε μικρή ποσότητα ελαιόλαδο . Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο από το μίγμα μας και το κουνάμε ελαφρά ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια .
Τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου και γυρίζουμε με προσοχή την κρέπα για να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά. Μόλις και η δεύτερη πλευρά πάρει χρώμα η κρέπα είναι έτοιμη!
Συνεχίζoυμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο υπόλοιπος χυλός.
Σερβίρουμε τις κρέπες με οτιδήποτε γλυκό θέλουμε, όπως μερέντα, μαρμελάδα ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Οι κρέπες είναι έτοιμες.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες: 
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
10 λεπτά προετοιμασία

Προσθήκη νέου σχολίου

Μοιραστείτε το!


Βρείτε τις συνταγές μας παντού