Μάντολες (κεφαλονίτικες)

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Οι μάντολες είναι χειροποίητο γλυκό της Κεφαλονιάς, με πρώτη ύλη τα αμύγδαλα, που καβουρδίζονται με ζάχαρη ή μέλι, κανέλα και αποκτούν μια ασύγκριτη καραμελωμένη γεύση.

Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε έξι κουταλιές της σούπας νερό μαζί με όλη τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Τότε, προσθέτουμε την εσάνς, τα αμύγδαλα και την κανέλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καβουρδιστούν τα αμύγδαλά μας. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να καραμελώσει το μείγμα.

Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε αλειμμένη με λάδι λαδόκολλα, και τους δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε. Κατά προτίμηση, δοκιμάστε το σχήμα της σοκολάτας. Τότε κόβουμε το μείγμα σε μικρά κομμάτια και όταν κρυώσουν οι μάντολες είναι έτοιμες!

Πηγή φωτό: kefalinongefseis.gr

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 


Βρείτε τις συνταγές μας παντού