Μπισκότα Σοκολάτας

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Τα κουλουράκια σοκολάτας, ή cookies, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα των παιδιών.

Αρχικά, βάζουμε στο μίξερ, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα «χτυπάμε» μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Τότε, προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Σε ένα μπωλ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σόδα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε τη βανίλια και τα ρίχνουμε όλα μαζί στο μείγμα του βούτυρου και της ζάχαρης που ετοιμάσαμε πριν. Όλα αυτά θα γίνουν μία ζύμη.

Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τις σοκολάτες. Μόλις κρυώσουν, τις προσθέτουμε κι αυτές στη ζύμη μας.

Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ, και την κάνουμε μια μεγάλη μπάλα. Την τυλίγουμε με μια μαγειρική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα να δέσουν τα υλικά της.

Μετά από μία ώρα, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε ένα λεπτό φύλλο. Τέλος, κόβουμε τα μπισκότα σε όποια σχήματα θέλουμε χρησιμοποιώντας κουπ πατ. Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι ροδίζει η επιφάνεια των μπισκότων μας.

Μόλις είναι έτοιμα, βγάζουμε τα μπισκότα από το ταψί και τα βάζουμε σε μια πιατέλα για να κρυώσουν. Τα μπισκότα είναι έτοιμα, και μπορούμε να τα φυλάξουμε σε κουτί μπισκότων εκτός ψυγείου...

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες: 
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Μιάμιση ώρα προετοιμασία

Προσθήκη νέου σχολίου

Μοιραστείτε το!


Βρείτε τις συνταγές μας παντού