Μύδια αχνιστά

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Θα ακολουθήσουμε μια συνταγή για τα ωραιότερα μύδια που έχετε φάει ποτέ!

Μύδια φρέσκα είναι δύσκολο να βρεθούν, οπότε παίρνουμε τα κατεψυγμένα που είναι και καθαρισμένα...Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

Ξεπαγώνουμε τα μύδια, και τα πλένουμε καλά.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Με δύο κουταλιές βούτυρο τα σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε μέσα εν συνεχεία ένα ποτήρι κρασί κόκκινο (ή και λευκό αν θέλετε) αρετσίνωτο, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, τα μύδια, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να βράσουνε για περίπου 10-15 λεπτά και τα μύδια μας είναι έτοιμα.

Μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε και την εξής παραλλαγή: αντί για κρασί να βάλουμε ούζο και γίνεται ένας πολύ ωραίος ουζομεζές!

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: