Πασχαλινά κουλουράκια

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Το Πάσχα στην Ελλάδα τρώμε αρνί, πασχαλινά αυγά, τσουρέκια, σοκολατένια αυγά και φυσικά τα πασχαλινά κουλουράκια. Αυτή εδώ είναι μια πολύ καλή συνταγή για παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια που την έχουμε δοκιμάσει άπειρες φορές. Δείτε πόσο εύκολα τα φτιάχνουμε!

Καταρχήν, χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και μετα προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπεικιν πάουντερ. Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το μίγμα και αρχίζουμε  να ριχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι  εναλλάξ με το γάλα.

Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια αφράτη και όχι σκληρή ζύμη. 

Πλάθουμε με την ζύμη σε ότι σχήμα θέλουμε. 

Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολα.

Αλείφουμε καθε κουλουράκι με τον κρόκο αραιωμένο με λίγο νερο, και ψήνουμε στον φούρνο για 15 – 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Τα πασχαλινά κουλουράκια μας είναι έτοιμα! Απολαύστε τα με τα παιδάκια σας! 

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 

Σχόλια

Εικόνα: dimitris

Τέλεια συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια


Βρείτε τις συνταγές μας παντού