Ρύζι αρωματικό

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Τι πιο νοστιμο απο το αρωματικό ρύζι. Για τους λάτρεις του λεμονιόύ και όχι μόνο.

Για να το φτιάξουμε πρέπει να ακολουθήσουμε μέχρι ένα σημείο τις οδηγίες μαγειρέματος που αναγράφονται στην συσκευασία. Αυτό το αναφέρουμε γιατι κάθε ρύζι έχει διαφορετικό τρόπο παρασκευής. Σε κάποιες συσκευασίες αναφέρεται οτι βράζουμε το νερό και μετά ρίχουμε το ρύζι, ενώ σε κάποιες άλλες οτι το ρύζι ρίχνεται στην κατσαρόλα στην αρχή του μαγειρέματος μαζί με το κρύο νερό.

Όποια απο τις δύο παρασκευές ακολουθήσετε είναι το ίδιο..

Εμείς θα περιγράψουμε την μία απο τις δύο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λεμόνι, την δάφνη,τις φλούδες του λεμονιού, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Μόλις το ρύζι απορροφήσει το νερό του, κατεβάζουμε απο την φωτιά.

Αφαιρούμε την δάφνη και την φλούδα του λεμονιού και σερβίρουμε σε φόρμα για ρύζι.

Το αρωματικό ρύζι είναι έτοιμο.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 


Βρείτε τις συνταγές μας παντού