Ρύζι μπασμάτι με σταφίδες και αρακά

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Το ρύζι μπασμάτι είναι ένα από τα εκλεκτότερα ρύζια, προέρχεται από την Ινδία, και με αυτό μπορούμε να φτιάξουμε καταπληκτικά αρωματικά φαγητά όπως το παρακάτω...

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, και το κύμινο.

Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 4 φλυτζάνια νερό και το ρύζι μπασμάτι, και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 15 με 20 λεπτά.

Τέλος, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον αρακά και τις σταφίδες και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.

Το μπασμάτι με σταφίδες και αρακά είναι έτοιμο. Σερβίρουμε χλιαρό και απολαμβάνουμε!

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 


Βρείτε τις συνταγές μας παντού