Ταλιατέλες με κιμά, μανιτάρια και φασκόμηλο

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Αυτή εδώ είναι μια καταπληκτική συνταγή για ταλιατέλες με ελαφριά και μυρωδάτη σάλτσα από κιμά, μανιτάρια και φασκόμηλο. 

Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο. 

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τα πράσα και τα μανιτάρια και αφήνουμε να σωταριστούν για 4-5 λεπτά. Μόλις τα δούμε να μαραίνονται, τα σβήνουμε με το λευκό κρασί. 

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, το φασκόμηλο,  αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

Παράλληλα, βράζουμε τις ταλιατέλες. Μόλις είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα. 

Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε τις ταλιατέλες να δέσουν με τον κιμά και τα μανιτάρια. 

Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα  και καλή μας όρεξη!

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 

Σχόλια

Εικόνα: eleni

Νομίζω οτι αυτή η συνταγή θα ήταν εξίσου ωραία και με λουκάνικα...

Εικόνα: dimitris

Αρκεί να τους βγάλεις το εντεράκι...

Εικόνα: eleni

Για όσους δεν ξέρουν το περίβλημα των λουκάνικων είναι το εντεράκι...


Βρείτε τις συνταγές μας παντού