Τσιζκέικ με ανθότυρο και βάση τσουρέκι

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Μια νόστιμη συνταγή για τσιζκέικ όπου θα χρησιμοποιήσουμε τσουρέκι για βάση. Το μόνο "κακό" είναι ότι θέλει να μείνει στο ψυγείο ένα βράδυ...



Βάζουμε σε ένα ταψί τις φέτες του τσουρεκιού και τις ψήνουμε στο γκριλ για 4 λεπτά ή μέχρι να δείτε πως έχουν γίνει αρκετά σκληρές αλλά όχι φρυγανιές :) Παράλληλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει.

Στη συνέχεια, αφού κρυώσουν, τις βάζουμε στο μούλτι και τις κάνουμε τρίμμα. Μετά βάζουμε το τσουρέκι σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.

Παίρνουμε τώρα γυάλινα βαζάκια ή κοντά ποτήρια και στρώνουμε τη βάση τσουρεκιού μέχρι να φτάσει στο 1/3 του δοχείου που θα επιλέξουμε.

Πάμε τώρα για την κρέμα του τσιζκέικ μας. Μαλακώνουμε την ζελατίνη σε ένα φλυτζάνι κρύο νερό  και μετά, αφού την στίψουμε, την λιώνουμε σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε στο μίξερ μας τα υλικά για την κρέμα του τσιζκέικ. Δηλαδή το λιωμένο ανθότυρο, το γιαούρτι, την άχνη ζάχαρη και την ζελατίνη, και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ενιαία μάζα. Στο τέλος, προσθέτουμε και τις βανίλιες.

Τέλος, μοιράζουμε την κρέμα μας στα βάζα ή τα ποτήρια με την βάση τσουρεκιού, την στρώνουμε καλά και βάζουμε τα τσιζκέικ μας στο ψυγείο για ολόκληρο το βράδυ, για να παγώσει η κρέμα μας και να σταθεροποιηθεί καλά.

Την επόμενη μέρα, τα τσιζκέικ είναι έτοιμα. Το μόνο που μένει είναι να βάλουμε από πάνω την μαρμελάδα βύσσινο ή κεράσι και να απολαύσουμε με ένα κουτάλι!!!

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες: 
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Περισσότερο από 12 ώρες

Προσθήκη νέου σχολίου

Μοιραστείτε το!


Βρείτε τις συνταγές μας παντού