Βασιλόπιτα με καρύδια

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα μπορεί να φτιαχτεί πάρα πολύ εύκολα με καρύδια σύμφωνα με την παρακάτω παραδοσιακή συνταγή.

Στο μπολ του μιξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τα αυγά και ανακατεύουμε.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την βανίλια και την κανέλα και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.

Χτυπάμε όλα τα υλικά για 3 λεπτα.

Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.

Μην ξεχάσετε σε αυτό το στάδιο να βάλετε το φλουρί, τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε το κεικ στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Για να δούμε αν η βασιλόπιτά μας ψήθηκε, βουτάμε ένα μαχαίρι στο κεικ και αυτο θα πρέπει να βγεί "καθαρό".

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε την βασιλόπιτα!

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες: 
Χρόνος ψησίματος: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
10 λεπτά προετοιμασία

Σχόλια

Ωραία η βασιλόπιτα... Αλλά ποιος θα πάρει το φλουρί φέτος; ;)

Χαχαχα, το πέτυχα εγώ το φλουρί!!!

Στη δική μας βασιλόπιτα, το φλουρί πήγε στο σπίτι!

Προσθήκη νέου σχολίου

Μοιραστείτε το!


Βρείτε τις συνταγές μας παντού