Γιαούρτι

Εύκολο γλυκό γιαούρτι με ανανά, σκέτη απόλαυση

Πόσες φορές έχετε βρεθεί να ψάχνετε απεγνωσμένα μια συνταγή για ένα εύκολο γλυκό αλλά δεν βρίσκετε καμία; Στο supersyntages.gr σας δίνουμε μια λύση για να φτιάξετε γλυκό με γιαούρτι και ανανά, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Σούπερ Ντιπ για… να γλιστράει…

Λίγη σος για να γλιστράει έλεγε η διαφήμιση κι άδικο δεν είχε. Ό,τι και να λέμε, η σάλτσα –η κάθε σάλτσα- δίνει γεύση στη ζωή μας κι απογειώνει κάθε φαγητό. Σε αυτό το πνεύμα θα κινηθούμε κι εμείς και θα σας προτείνουμε ένα σούπερ ντιπ (ή "αλοιφή" όπως το λένε στη Βόρεια Ελλάδα) που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι σας, αποφεύγοντας τις έτοιμες σάλτσες που πέραν του ότι είναι γεμάτες συντηρητικά, είναι και ακριβές για την τσέπη μας.

Η «μαγκιά» του εν λόγω ντιπ είναι ότι μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τα γούστα σας και να συνοδέψει πολλές διαφορετικές επιλογές σας.

Φιλέτο κοτόπουλο με σως γιαουρτιού και ρύζι

ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ:

ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ. ΕΠΕΙΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ, ΜΠΕΙΚΟΝ Κ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ Κ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ.ΑΦΟΥ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟΥΝ ΛΙΓΟ ΒΑΖΩ ΤΗΝ 1 ΚΟΥΠΑ ΡΥΖΙ ΝΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΕΙ Κ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ... ΑΦΟΥ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟΥΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΑΛΑΤΙ Κ 2,5 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ.. ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΙΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ...

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:

Τζατζίκι παντζαριού

Μια πολύ ωραία συνταγή για παντζαροσαλάτα με γιαούρτι, ή τζατζίκι παντζαριού όπως το λένε κάποιοι άλλοι. Η συνταγή βγάζει 4-5 μερίδες οπότε είναι ότι πρέπει αν έχετε τραπέζι με πολλά άτομα.

Καταρχήν, καθαρίζουμε και βράζουμε τα παντζάρια για μία ώρα ή μέχρι να δούμε ότι έχουν μαλακώσει. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να έχουμε αγοράσει έτοιμα, βρασμένα παντζάρια οπότε δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο.

Mαντί ανατολίτικο

Το μαντί είναι ένα παραδοσιακό ανατολίτικο φαγητό. Στην Τουρκία το λένε και Tatar burek δηλαδή τα μπουρέκια των Τατάρων. Υπάρχει στην τούρκικη, την αρμένικη, στην καζάκικη με το ίδιο σχεδόν όνομα και φυσικά και στην σμυρνέικη και πολίτικη κουζίνα. Είναι μπελαλίδικο αλλά η γιαγιά μου έλεγε ότι η γεύση του αξίζει τον κόπο. Και είχε δίκιο.

Αυτή εδώ η συνταγή για μαντί είναι πιο... εξελληνισμένη και γίνεται με γέμιση μοσχαρίσιου κιμά, αλλά υπάρχουν δεκάδες παραλλαγές με γέμιση κιμά αρνιού, κοτόπουλου ή καθόλου γέμιση, με ή χωρίς σάλτσα ντομάτας!

Τσιζκέικ με ανθότυρο και βάση τσουρέκι

Μια νόστιμη συνταγή για τσιζκέικ όπου θα χρησιμοποιήσουμε τσουρέκι για βάση. Το μόνο "κακό" είναι ότι θέλει να μείνει στο ψυγείο ένα βράδυ...

Πορτοκαλόπιτα

Αυτή η πορτοκαλόπιτα θα μπορούσε να θυμίζει και άλλα γλυκά όπως ραβανί με άρωμα πορτοκάλι, ή ακόμα και γαλακτομπούρεκο με extra δόση πορτοκαλιού. Είναι πανεύκολη στην παρασκευή της.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας το σύρμα με το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα του πορτοκαλιού.

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά μας (δεν θέλει και πολύ κόπο)προσθέτουμε σιγά σιγά τα φύλλα κρούστας.

Φρουτοποτό με βερίκοκα

Αυτό το φρουτοποτό τα παιδιά θα το λατρέψουν.

Για να το φτιάξουμε ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα και στην συνέχεια προσθέτουμε 2 παγάκια.

Συνεχίζουμε το χτύπημα και μόλις ενοποιηθούν τα υλικά σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με χοντρό καλαμάκι.

Φρουτοποτό με ροδάκινα

Αυτό το φρουτοποτό τα παιδιά θα το λατρέψουν.

Για να το φτιάξουμε ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα και στην συνέχεια προσθέτουμε 2 παγάκια.

Συνεχίζουμε το χτύπημα και μόλις ενοποιηθούν τα υλικά σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με χοντρό καλαμάκι.

Τζατζίκι με άρωμα

Το τζατζίκι είναι από τα πιο όμορφα ορεκτικά της Ελληνικής κουζίνας. Συνήθως περιλαμβάνει και αγγουράκι. Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξουμε ένα αρωματικότατο τζατζίκι χωρίς αγγούρι αλλά με κολοκυθάκια και καροτάκια!

Αρχικά, πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και το καρότο. Τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα στύβουμε για να στραγγίξουν για να φύγουν τα πολλά υγρά και να μην βγει νερουλό το τζατζίκι μας.