Γιαούρτι

Φιλέτο κοτόπουλο με σως γιαουρτιού και ρύζι

ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ:

ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ. ΕΠΕΙΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ, ΜΠΕΙΚΟΝ Κ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ Κ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ.ΑΦΟΥ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟΥΝ ΛΙΓΟ ΒΑΖΩ ΤΗΝ 1 ΚΟΥΠΑ ΡΥΖΙ ΝΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΕΙ Κ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ... ΑΦΟΥ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟΥΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΑΛΑΤΙ Κ 2,5 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ.. ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΙΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ...

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:

Τζατζίκι παντζαριού

Μια πολύ ωραία συνταγή για παντζαροσαλάτα με γιαούρτι, ή τζατζίκι παντζαριού όπως το λένε κάποιοι άλλοι. Η συνταγή βγάζει 4-5 μερίδες οπότε είναι ότι πρέπει αν έχετε τραπέζι με πολλά άτομα.

Καταρχήν, καθαρίζουμε και βράζουμε τα παντζάρια για μία ώρα ή μέχρι να δούμε ότι έχουν μαλακώσει. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να έχουμε αγοράσει έτοιμα, βρασμένα παντζάρια οπότε δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο.

Mαντί ανατολίτικο

Το μαντί είναι ένα παραδοσιακό ανατολίτικο φαγητό. Στην Τουρκία το λένε και Tatar burek δηλαδή τα μπουρέκια των Τατάρων. Υπάρχει στην τούρκικη, την αρμένικη, στην καζάκικη με το ίδιο σχεδόν όνομα και φυσικά και στην σμυρνέικη και πολίτικη κουζίνα. Είναι μπελαλίδικο αλλά η γιαγιά μου έλεγε ότι η γεύση του αξίζει τον κόπο. Και είχε δίκιο.

Αυτή εδώ η συνταγή για μαντί είναι πιο... εξελληνισμένη και γίνεται με γέμιση μοσχαρίσιου κιμά, αλλά υπάρχουν δεκάδες παραλλαγές με γέμιση κιμά αρνιού, κοτόπουλου ή καθόλου γέμιση, με ή χωρίς σάλτσα ντομάτας!

Τσιζκέικ με ανθότυρο και βάση τσουρέκι

Μια νόστιμη συνταγή για τσιζκέικ όπου θα χρησιμοποιήσουμε τσουρέκι για βάση. Το μόνο "κακό" είναι ότι θέλει να μείνει στο ψυγείο ένα βράδυ...

Πορτοκαλόπιτα

Αυτή η πορτοκαλόπιτα θα μπορούσε να θυμίζει και άλλα γλυκά όπως ραβανί με άρωμα πορτοκάλι, ή ακόμα και γαλακτομπούρεκο με extra δόση πορτοκαλιού. Είναι πανεύκολη στην παρασκευή της.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας το σύρμα με το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα του πορτοκαλιού.

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά μας (δεν θέλει και πολύ κόπο)προσθέτουμε σιγά σιγά τα φύλλα κρούστας.

Φρουτοποτό με βερίκοκα

Αυτό το φρουτοποτό τα παιδιά θα το λατρέψουν.

Για να το φτιάξουμε ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα και στην συνέχεια προσθέτουμε 2 παγάκια.

Συνεχίζουμε το χτύπημα και μόλις ενοποιηθούν τα υλικά σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με χοντρό καλαμάκι.

Φρουτοποτό με ροδάκινα

Αυτό το φρουτοποτό τα παιδιά θα το λατρέψουν.

Για να το φτιάξουμε ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα και στην συνέχεια προσθέτουμε 2 παγάκια.

Συνεχίζουμε το χτύπημα και μόλις ενοποιηθούν τα υλικά σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με χοντρό καλαμάκι.

Τζατζίκι με άρωμα

Το τζατζίκι είναι από τα πιο όμορφα ορεκτικά της Ελληνικής κουζίνας. Συνήθως περιλαμβάνει και αγγουράκι. Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξουμε ένα αρωματικότατο τζατζίκι χωρίς αγγούρι αλλά με κολοκυθάκια και καροτάκια!

Αρχικά, πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και το καρότο. Τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα στύβουμε για να στραγγίξουν για να φύγουν τα πολλά υγρά και να μην βγει νερουλό το τζατζίκι μας.

Σαλάτα με παντζάρια

Μία πρωτότυπη σαλάτα με παντζάρια, γαούρτι και καρύδια!

Καθαρίζουμε και τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα παντζάρια, τα καρότα και το ξινόμηλο. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά .

Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και προσθέτουμε το ξύδι.

Τηγανητό κοτόπουλο με γιαούρτι και σαφράν

Το τηγανητό κοτόπουλο δεν είναι προνόμιο των φαστφουντάδικων. Μπορούμε σχετικά εύκολα και υγιεινά να το απολαύσουμε στο μεσημεριανό μας ή ως έδεσμα σε γιορτές...

Καταρχήν, πλένουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, λίγο μεγαλύτερα από μπουκιές.

Παίρνουμε ένα μπωλ, και βάζουμε μέσα το γιαούρτι, το τριμμένο σκόρδο, την πάπρικα, λίγο αλατοπίπερο και όσο τριμμένο δυόσμο θέλουμε. Οσο περισσότερο, τόσο πιο μυρωδάτο θα γίνει το τηγανητό κοτόπουλο (αρκεί να μην το παρακάνουμε!).

Σάλτσα λεμονιού

Σάλτσα λεμονιού...Μία υπέροχη σάλτσα για να συνοδέψουμε το κρο ψάρι μας...

Η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν.

Η σάλτσα λεμονιού είναι έτοιμη.

Τυροπιτάκια κουρού

Τα τυροπιτάκια κουρού είναι πολύ συνηθισμένα τον τελευταίο καιρο, και ειδικά τα παιδάκια τρελαίνονται για αυτά.

Για να φτιάξουμε τυροπιτάκια κουρού, ακολουθούμε την παρακάτω εύκολη διαδικασία:

Πουρές αρακά

Αυτή η συνταγή για πουρέ αρακά είναι πολύ εύκολη, και μπορεί να συνοδέψει πιάτα με ψάρι, κρέας ή για συνοδευτικό σε έναν μπουφέ.

Βράζουμε τον αρακά και τον στραγγίζουμε.

Βάζουμε στο μίξερ τον αρακά μέχρι να λιώσει, και προσθέτουμε το σκόρδο, το ανθότυρο, το δυόσμο και τον μαιντανό. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και λίγο πιπέρι.

Χτυπάμε καλά μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά μας.

Σάλτσα γιαουρτιού

Αυτή η σάλτσα γαουρτιού ή σως (sauce) όπως την αποκαλούν κάποιοι, μπορεί να συνοδέψει κάθε λογής μπουφέ κρεατικών ή μουφέ με Finger food. Επίσης μπορούμε να την σερβίρουμε στην μέση του τραπεζιού κατα την διάρκεια ενός γεύματος.

Για να φτιάξουμε την σάλτσα γιαουρτιού ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

Τρίβουμε το αγγούρι και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά για περίπου 1 ώρα.