Μία ώρα προετοιμασία

Το κοτόπουλο με πατάτες της μαμάς!

Μπορεί να ψάχνουμε συνέχεια συνταγές ψαγμένες, αλλά το κλασικό έχει άλλη αξία. Παλιά δοκίμαζα το κοτόπουλο με κάρυ και πολλά άλλα μπαχαρικά θέλοντας να μετριάσω την έντονη μυρωδιά πουλερικού. Μεγαλώνοντας, αποφάσισα ότι οι κλασικές συνταγές δε στερούνται σε γεύση και τις τιμώ όσο πιο συχνά μπορώ. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε κοτόπουλο με πατάτες. Έτσι όπως το φτιάχνουν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας (καλά μπορεί να προσθέσουμε και κάτι…).

Είναι φαγητό εύκολο, το αγαπούν τα παιδιά και σίγουρα δεν υστερεί σε νοστιμιά από κανένα άλλο γκουρμέ πιάτο.

Υλικά:

Μους σοκολατας, για να τους γλυκάνεις όλους!

Η πιο απλή, η πιο γρηγορη και η πιο γευστική συνταγή για να φτιάξετε μους σοκολάτας για να γλυκάνετε τα παιδιά ή τους καλεσμένους σας σε ένα τραπέζι. Φτιάξτε την χρησιμοποιώντας κάποιο από εργαλεία τάπερ (δείτε την εικόνα στο τέλος της συνταγής) και θα με θυμηθείτε.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μίξερ, όπως το Σπιντυ Σεφ της Tupperware.

Φοινίκια (Μελομακάρονα Σμυρνέικα)

Τα μελομακάρονα ή αλλιώς φοινίκια αποτελούν μια παραδοσιακή συνταγή για τα Χριστούγεννα.

Η συνταγή που ακολουθεί είναι πολύ εύκολη.

Για να φτιάξουμε τα φοινίκια ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

Χτυπάμε το λάδι στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει .

Ρίχνουμε την σόδα και μετά απο λίγο το σταχτόνερο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Αφου ανακατευτούν ολα καλα, ριχνουμε ενα ποτήρι απο την ζάχαρη και την βανίλια. Αφου διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε σιγά σιγά το αλευρι.

Τούρτα γενεθλίων

Μία πανεύκολη τούρτα που μπορείτε να φτιάξετε πολύ γρήγορα

Καταρχήν τοποθετούμε το ένα από τα τρία παντεσπάνια επάνω στον δίσκο που θα σερβίρουμε την τούρτα μας.  Με ένα πινέλο απλώνουμε λίγο κονιάκ για να «βρέξουμε» το παντεσπάνι.

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την κρέμα στιγμής σοκολάτα όπως γράφουν οι  οδηγίες

Απλώνουμε όποια από τις δυο κρέμες προτιμάμε  ομοιόμορφα πάνω στο πρώτο παντεσπάνι.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο  με το δεύτερο παντεσπάνι, κονιάκ  και την δεύτερη κρέμα.

Αρνί στη σούβλα

Το παραδοσιακό αρνί στη σούβλα δεν έχει φυσικά καμία ιδιαίτερη συνταγή. Η όλη ουσία είναι στη διαδικασία του σουβλίσματος και έπειτα στο αργό ψήσιμο του αρνιού. Ωστόσο, η σωστή προετοιμασία και το σούβλισμα του αρνιού πρέπει να γίνουν την προηγούμενη ημέρα και όχι φυσικά την ίδια ημέρα που θα το ψήσουμε! Πλύσιμο

Κεικ με ολοκληρα πορτοκαλια

1) Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια. Προτιμούμε αυτά που δε έχουν κερί απ'έξω. Κόβουμε τις δύο κορυφές. Τα κοβουμε στα 4 ή στα 6 (ολόκληρα, όπως είναι) και βγάζουμε τυχόν κουκούτσια. Τα πορτοκάλια τώρα, τα βάζουμε στο μούλτι(ή μπλέντερ)και τα αλέθουμε καλά να γίνουν χοντροκομμένα (όχι τεράστιααα κομμάτια).

Ντοματοκεφτέδες

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για περίπου 1 ώρα. Παράλληλα, καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κρεμμύδια.

Μόλις στραγγίξουν καλά οι ντομάτες, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και πλάθουμε στρογγυλούς ντοματοκεφτέδες.

Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, γυρίζοντας τους σταδιακά μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές τους.

Μουσταλευριά

Μια εύκολη συνταγή για μουσταλευριά είναι ότι πρέπει για το φθινόπωρο. Όλο και από κάπου θα μπορείτε να βρείτε λίγο μούστο...

Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τον μούστο ξαφρίζοντάς τον με τρυπητή κουτάλα (μέχρι να κατέβει η στάθμη του περίπου 2 εκατοστά. Το δοκιμάζουμε αν έχει γλυκάνει.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και σε 2 λεπτά ρίχνουμε προσεκτικά την στάχτη.