Δεν χρειάζεται!

Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα

Φτιάξτε πολύχρωμη σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα. Είναι πολύ εύκολο να ετοιμαστεί.

Καταρχάς βράζουμε τα φασόλια για 5 λεπτά, κατεβάζουμε απο την φωτιά, και τα ξεπλένουμε.

Στην συνέχεια τα βάζουμε να βράσουν ξανα με καθαρό νερό για περίπου 25 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια (το ξερό και τα φρέσκα)

Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Ένα εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα κατάλληλο για μικρά παιδια, αφού συνδυάζει τα αγαπημένα τους γλυκά: μπισκότα, κρέμα και σοκολάτα Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την κρέμα στιγμής σοκολάτα όπως γράφουν οι οδηγίες.

Σοκολατάκια για παιδιά

Μια καταπληκτική συνταγή για σοκολατάκια, που θα ξετρελάνουν τα παιδιά. Ιδανικά για πάρτυ!

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη το κακάο και το γάλα και ανακατευουμε καλά μέχρι να βράσει και να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αδειάζουμε το παραπάνω μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την βανίλια. Ανακατευουμε καλά, και προσθέτουμε τα δημητριακά αφού πρώτα τα τρίψουμε μετα χέρια μας να γίνουν τρίμμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρύδι και στο τέλος τα ψιλοκομμένα φρουτάκια. Ανακατεύουμε καλά.

Γλάσο βανίλιας

Αυτό το γλάσο μπορεί να στολίσει οποιαδήποτε τούρτα ή κεικ!

Είναι πάρα πολύ εύκολο να το φτιάξουμε.

Σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε την ζάχαρη, τηνν βανίλια και το νερό μέχρι να λιώσουν.

Προσοχή, δεν πρέπει να βράσουν.

Προσθέτουμε το ασπράδι και ανακατεύουμε καλά.

Όταν ενοποιηθούν τα υλικά μας το γλάσο βανίλιας είναι έτοιμο. Περιχύνουμε πάνω στο κέικ ή στην τούρτα μας και καλή απόλαυση!

Εύκολη βουτυρόκρεμα για cupcakes

Η βουτυρόκρεμα χρησιμοποιείται πολύ συχνά για την επικάλυψη των cupcakes.

Για να την φτιάξετε είναι πανεύκολο.

Χτυπάμε για αρκετή ώρα το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Καλό είναι να το έχουμε βγάλει νωρίτερα απο το ψυγείο ωστε να εχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να μαλακώσει. Προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να ενοποιηθεί το μίγμα μας.

Σάλτσα γλυκιά και ανάλαφρη

Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα 3 κουταλιά κέτσαπ προσθέτουμε λίγο αλατάκι, 1,5 κουτ.γλ. πάπρικα και 1 κουταλάκι λαδί τα ανακατεύουμε καλά καλά.

Βάζουμε το μπολάκι μας στο ψυγείο για 30 λεπτά και σε τουλάχιστον 30 λεπτά θα έχετε την πιο γλυκιά και ανάλαφρη σως που είχατε φάει ποτέ

ΜΙΝΙ choco ice-cream

Βάζουμε το γάλα σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το κακάο βάζουμε  5-6 τριμμένα δημητριακά τα ανακατεύουμε καλά
και ρίχνουμε ο μίγμα στην βάση του. Το βαζουμε για 1 ωρα στην κααψηξη και τσουπ ενα νοστημοτατο παγωτακι

Τούρτα γενεθλίων

Μία πανεύκολη τούρτα που μπορείτε να φτιάξετε πολύ γρήγορα

Καταρχήν τοποθετούμε το ένα από τα τρία παντεσπάνια επάνω στον δίσκο που θα σερβίρουμε την τούρτα μας.  Με ένα πινέλο απλώνουμε λίγο κονιάκ για να «βρέξουμε» το παντεσπάνι.

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την κρέμα στιγμής σοκολάτα όπως γράφουν οι  οδηγίες

Απλώνουμε όποια από τις δυο κρέμες προτιμάμε  ομοιόμορφα πάνω στο πρώτο παντεσπάνι.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο  με το δεύτερο παντεσπάνι, κονιάκ  και την δεύτερη κρέμα.

Αμυγδαλόπαστα ή Marzipan

To marzipan ή η αμυγδαλόπαστα χρησιμοποιούνται πολύ σε τούρτες, γλυκάκια σαν επικάλυψη ή σε μορφή μικρού γλυκού. σκέτο ή περιχυμένο με σοκολάτα ή ζάχαρη άχνη.

Η διαδικασία παρασκευής τους είναι πολύ εύκολη όπως θα δείτε παρακάτω.

Αλέθουμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα μέχρι να γίνει σκόνη. Αν θέλουμε την χτυπάμε λίγο και την αφήνουμε χοντοκομμένη.

Ρίχνουμε στο μπέλντερ την άχνη ζάχαρη και το ασπράδι και συνεχίζουμε το χτύπημα. 

Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και σιγά σιγά τον χυμό του λεμονιού.

Σάλτσα σοκολάτας

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και προσθέτουμε το νερό και λίγο αλάτι στην άκρη του κουταλιού.

Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μία σάλτσα. Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό για να την αραιώσουμε.

Η σάλτσα είναι έτοιμη! Μπορούμε είτε να την χρησιμοποιήσουμε αμέσως είτε να την φυλάξουμε στο ψυγείο αφού όμως κρυώσει.

Εύκολη τάρτα σοκολάτας

Μέσα σε λίγη ώρα μπορείτε να φτιάξετε μια πανεύκολη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο.

Καταρχήν αλέθουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν τρίμμα.

Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μικρό μπρίκι 2 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε με το τρίμα του μπισκότου.

Σε μια ταρτιέρα απλώνουμε με τα χέρια τα μπισκότα και πιέζουμε απαλά, φροντίζοντας να καλύψουμε με μπισκότο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.

Τοποθετούμε την βάση της τάρτας στο ψυγείο μέχρι να απλώσουμε σε αυτήν το μίγμα της σοκολάτας.

Εύκολο γλάσο σοκολάτας

Πανεύκολο γλάσο για να καλύψετε μπισκοτάκια και κάθε λογής γλυκάκια.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό έτσι ώστε να μπορούμε να απλώσουμε το γλάσο για ομοιόμορφη κάλυψη.

Αλείφουμε την επιφάνεια που θέλουμε και για περισσότερη νοστιμιά πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

Το γλάσο είναι έτοιμο.

Σάλτσα μόκα

Σάλτσα σοκολάτας με γεύση μόκας!

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και προσθέτουμε τον καφέ και λίγο αλάτι στην άκρη του κουταλιού.

Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μία σάλτσα. Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα καφέ για να την αραιώσουμε.

Η σάλτσα είναι έτοιμη!

Ζαχαρόπαστα

Με την ζαχαρόπαστα μπορούμε να διακοσμήσουμε τούρτες, κεκάκια και ότι μπορείτε να φανταστείτε...

Είναι πολύ εύκολο να την φτιάξουμε: Διαλύουμε την ζελατίνη στο νερό και στην συνέχεια προσθέτουμε την γλυκόζη. Τα βάζουμε να ζεσταθούν μέχρι να λιώσουν.

Αφαιρούμε απο την φωτιά. Σε ένα γυάλινο πυρέξ (γιατι σε μπολ θα κολλήσει στον πάτο και δεν θα μπορούμε να το δουλέψουμε) αδειάζουμε την μισή ζάχαρη και τις βανίλιες.

Εύκολο γλάσο βανίλιας

Καλύψτε τούρτες, κεκάκια, φοντάν και κάθε λογής γλυκάκια με γλάσο βανίλιας.....

Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά την βανίλια.

Εντωμεταξύ χτυπάμε το ασπράδι του αυγού σε μαρέγκα σφικτή μαζί με το λεμόνι.

Όταν λιώσει η βανίλια ρίχνουμε το ασπράδι και ανακατεύουμε καλά.

Για χρωματιστό γλάσο, ανακατέψτε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής!

το γλυκό της Σεβαστης.......

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΒΡΑΣΤΗΡΑ ΜΑΣ Κ ΑΦΟΥ ΒΡΑΣΕΙ ΤΟ ΡΙΧΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ Κ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΜΕΣΑ ΤΟ ΒΑΖΑΚΙ ΤΗΣ ΜΕΡΕΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Κ ΝΑ ΑΠΛΩΘΕΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ...

ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΙΑΚ Κ ΒΟΥΤΑΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΣΑΒΟΥΑΓΙΑΡ Κ ΕΠΕΙΤΑ ΤΑ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΑΣ.

Τυροκαυτερή

Η τυροκαυτερή είναι μια ελληνική συνατγή που δεν λείπει σχεδόν ποτέ απο τραπέζι με κρεατικά.

Μπορείτε να την φτιάξετε πολύ εύκολα και υγιεινά

Τηγανίζουμε τις πιπεριές στο λάδι και τις ξεφλουδίζουμε. Προσοχή: Το λάδι που χρησιμοποιήσαμε δεν το πετάμε, θα το χρησιμοποιήσουμε!

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το ξύδι με τις πιπεριές μέχρι να λιώσουν.

Βάση για τσιζκεικ (cheese cake)

Αυτή η συνταγή είναι πολύ ευκολη και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν βάση σε cheese cake ή σε γλυκές τάρτες.

Λιώνουμε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα.

Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα ή τα αλέθουμε στο μπλέντερ.

Τυρομπαλάκια

Αυτά τα τυρομπαλάκια είναι ένας εκπληκτικός μεζές που μπορούμε να τον ετοιμάσουμε και να τον φυλάξουμε σε βάζα μέχρι να τον σερβίρουμε.

Λιώνουμε τα δύο είδη τυριών καλά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά φλωρίνης και τον άνιθο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια (μπουκίτσες) και τις βάζουμε σε ένα καθαρό και αποστειρωμένο βάζο.

Γρανίτα βερίκοκο

Μμμμμμμμ δροσιστική και απολαυστική γρανίτα βερίκοκα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Για να την φτιάξουμε πρέπει να βρούμε ώριμα βερίκοκα.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και στην συνέχεια το κατεβάζουμε απο την φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τα βερίκοκα: Τα πλένουμε καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Τα χτυπάμε καλά στο μιξερ μέχρι να γίνουν πολτός.

Ρίχνουμε τον πολτό στο κρύο σιρόπι και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
Σουρώνουμε με σίτα το μίγμα μας και το τοποθετούμε σε μπολ παγωτού.

Κρέμα Λεμονιού

Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη και πεντανόστιμη!
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μίγμα προσθέτοντας το νερό.
Βάζουμε το κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση. Ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και το ξύσμα ανακατεύουμε καλά την κρέμα λεμονιού και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σορμπέ καρπούζι

Τώρα που έρχονται τα πρώτα καρπούζια της σεζόν, τι θα λέγατε να φτιάχνατε σορμπέ καρπούζι!

Ειναι αρκετά δροσιστικό με πολύ λίγες θερμίδες

Καταρχήν φτιάχνουμε το σιρόπι.

Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού. Μόλις αυτά γίνουν σιρόπι, κατεβάζουμε απο την φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Καθαρίζουμε το καρπούζι απο τα κουκούτσια το κόβουμε σε κομμάτια και το χτυπάμε καλά στο μίξερ.

Μόλις το σιρόπι κρυώσει το προσθέτουμε στο μίξερ και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
 

Σορμπέ πεπόνι

Μμμμμμμμμμμμμμμμ....!!!! Καλοκαιρινό, δροσιστικό σορμπέ πεπονιού!

Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν σιρόπι.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.
Σε περίπου 1 ώρα το βγάζουμε.

Χτυπάμε στο μίξερ το πεπόνι και στην συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι και το λεμόνι.

Φρουτοποτό με βερίκοκα

Αυτό το φρουτοποτό τα παιδιά θα το λατρέψουν.

Για να το φτιάξουμε ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα και στην συνέχεια προσθέτουμε 2 παγάκια.

Συνεχίζουμε το χτύπημα και μόλις ενοποιηθούν τα υλικά σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με χοντρό καλαμάκι.

Φρουτοποτό με ροδάκινα

Αυτό το φρουτοποτό τα παιδιά θα το λατρέψουν.

Για να το φτιάξουμε ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα και στην συνέχεια προσθέτουμε 2 παγάκια.

Συνεχίζουμε το χτύπημα και μόλις ενοποιηθούν τα υλικά σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με χοντρό καλαμάκι.

Φρουτοποτό καλοκαιρινό

Ενα δροσιστικό φρουτοποτό για το καλοκαίρι.

Μπορείτε να βάλετε ότι φρούτο θέλετε. Για παράδειγμα μπανάνα, ακτινίδιο, φράουλες, μήλο, αχλάδι, πορτοκάλι, ροδάκινο, βερίκοκα ή ακόμα και καρπούζι και πεπόνι.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με χοντρό καλαμάκι!

Τζατζίκι με άρωμα

Το τζατζίκι είναι από τα πιο όμορφα ορεκτικά της Ελληνικής κουζίνας. Συνήθως περιλαμβάνει και αγγουράκι. Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξουμε ένα αρωματικότατο τζατζίκι χωρίς αγγούρι αλλά με κολοκυθάκια και καροτάκια!

Αρχικά, πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και το καρότο. Τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα στύβουμε για να στραγγίξουν για να φύγουν τα πολλά υγρά και να μην βγει νερουλό το τζατζίκι μας.

Μουστάρδα Απλή

Αυτή εδώ είναι η πιο απλή συνταγή μουστάρδας.

Παίρνουμε ένα μπωλ και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα με κρεμώδη υφή. Βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο και το αφήνουμε μια μέρα για να "δέσει".

Αλυσίβα (σταχτόνερο)

Σε πολλά γλυκά και όχι μόνο, πολλές συνταγές αναφέρουν να χρησιμοποιήσουμε αλυσίβα ή αλλιώς σταχτόνερο! Πολλές φορές όμως δεν αναφέρουν πως μπορούμε να την φτιάξουμε.

Μπορούμε να την φτιάξουμε πολύ εύκολα και να την φυλάξουμε στο ψυγείο για αρκετό καιρό.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή:
Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα την στάχτη.