1 φλιτζάνι τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο

Από eleni, 15 Ιαν 2018

Στην Ικαρία όπως και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, μαγειρεύουν το κατσικάκι ψητό, ενίοτε και γεμιστό (το Πάσχα) ενώ άλλες φορές το κάνουν βραστό με σιτάρι ή πλιγούρι σιταριού, και προκύπτει το γαμοπίλαφο. Εδώ θα δούμε μια συνταγή για γαμοπίλαφο Ικαριώτικο. Πολλοί βάζουν και 1-2 πράσινες και κόκκινες πιπεριές χοντροκομμένες, αν και δεν νομίζω ότι είναι αυτή η αυθεντική συνταγή. Στην αυθεντική συνταγή για ικαριώτικο γαμοπίλαφο υπάρχει μόνο το κατσίκι, το ρύζι για πιλάφι, ο χυμός ντομάτας, τα κρεμμύδια, η δάφνη και το μπαχάρι. 

Οι νέες συνταγές μας